Σε μια ηχηρή κίνηση προχώρησε ο ΠΑΟΚ,αποκτώντας ένα ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο

Δύσκολο να μην γνωρίζει τον Τάισον κάποιος πριν δει την είδηση πως έρχεται στον ΠΑΟΚ.Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που εντυπωσίασε με την Σαχτάρ και αποτέλεσε έναν ακόμη Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε στην ουκρανική ομάδα.

Πραγματικά,κοιτώντας κάποιες εμφανίσεις του κατά τα καλύτερα του χρόνια είναι άξιο απορίας το πως δεν κατάφερε να κάνει το “βήμα παραπάνω” παίρνοντας μεταγραφή σε μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ.Πλέον μεγάλωσε και επέστρεψε στην Ιντερνασιονάλ,στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Στην δεύτερη θητεία του προσέφερε αρκετά φορώντας παράλληλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Ο Τάισον δεν είναι πλέον τόσο φαντεζί όσο τον θυμόμαστε.Έχει εξελιχθεί σε περισσότερο ώριμο και ουσιαστικό παίχτη,σε ασσίστερ πρώτης διαλογής.Και τα δεδομένα το επιβεβαιώνουν.

Ο Τάισον μετρά 5.2 πάσες ανα παιχνίδι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 94% επιτυχία.Μιλάμε πραγματικά για ένα εξαιρετικό ποσοστό,που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση σε ολόκληρο το πρωτάθλημα της Βραζιλίας!Επίσης,έχει και τις περισσότερες πάσες μέσα στην μεγάλη περιοχή,όπως είναι φυσικό.Μπορεί λοιπόν να εξελιχθεί στον Mr assist του ΠΑΟΚ.

Χάρτης των μεταβιβάσεων του Τάισον σε παιχνίδι της Ιντερνασιονάλ

Μέσα στην περιοχή έχει 3.8 πάσες ανά παιχνίδι με το ποσοστό του να διατηρείται ψηλά, συγκεκριμένα στο 72.2%.Όλα αυτά μας δείχνουν πως ο φορ του ΠΑΟΚ,σίγουρα θα γίνει κολλητός με τον Τάισον,αφού φαίνεται πως θα του παρέχει τις μπαλιές που θέλει.

Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ πλέον,βέβαια έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην θέση “10” ενώ έχει κατά συνθήκη χρησιμοποιηθεί και ως φορ στην Ιντερνασιονάλ.

Το heatmap του Τάισον

Σε ό,τι αφορά όλη του την καριέρα έχει 0.22 expected assist,έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 537 ματς με 92 τέρματα και 118 ασσίστ.

Πως θα βοηθήσει λοιπόν ο Τάισον τον ΠΑΟΚ;Στην αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε πολύ μεγαλύτερο κενό μεσοεπιθετικά απ’ ότι φαίνεται τώρα.Με τον Κωνσταντέλια όμως να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής αυτό καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό.Όμως η χρονιά δε βγαίνει με τρεις μεσοεπιθετικούς.

Ο Τάισον θα προσφέρει βάθος στο ρόστερ,θα έχει την τελική πάσα να “ξεκλειδώσει” κλειστές άμυνες και με την εμπειρία του μπορεί να κρατήσει την μπάλα σε παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ προηγείται και θέλει να “καθαρίσει”.Σε έναν πολύ απαιτητικό Γενάρη,με συνεχόμενα παιχνίδια,ο Τάισον έρχεται έτοιμος και μπορεί να βοηθήσει κατευθείαν.

Σκεφτείτε και κάτι που δεν αγοράζεται.Πόσο θα ωφεληθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής σαν τον Κωνσταντέλια απ’το να έχει δίπλα του έναν βετεράνο βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, με παραστάσεις απ’το κορυφαίο επίπεδο.Σίγουρα θα διδαχθεί πολλά, καθώς παίζουν στις ίδιες θέσεις και μπορεί να παίξει ρόλο “μέντορα” βοηθώντας την εξέλιξη του.

loading...

Previous articlePOLL: Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;
Next articleΗ Μπολόνια… κατασκηνώνει στην Ελλάδα και θα έχει νέα επαφή για Ρέαμπτσουκ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here