Ο Θωμάς Στρακόσα είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα από το απόγευμα της Δευτέρας (8/7). Ο Αλβανός κίπερ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο πέντε ετών με εξαιρετικές ετήσιες αποδοχές, ύψους 1.2εκ. ευρώ λίγες μέρες μετά την παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας, στο Euro 2024.

Η Αλβανία που έπεσε σε όμιλο του… θανάτου με Κροατία, Ιταλία και Ισπανία είχε μια εξαιρετική παρουσία δεδομένων των συνθηκών. Σε τρία παιχνίδια δέχθηκε 5 γκολ, μάζεψε ένα βαθμό κόντρα στους Κροάτες και έχασε οριακά από Ισπανία και Ιταλία, πετυχαίνοντας και 3 γκολ. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πλέον κατάφερε να είναι από τους διακριθέντες των Αλβανών.

Η Αλβανία το πάλεψε σε όμιλο… φωτιά και ο Στρακόσα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους

Όσον αφορά τα σουτ που δέχθηκε συνολικά και στα 3 παιχνίδια του Euro αυτά ήταν 16, ισοβαθμώντας με τον Γκιλασί στην 10η θέση της σχετικής λίστας, που είχε και αντίστοιχα παιχνίδια. Ο μοναδικός που τον ξεπέρασε και η χώρα του… χαιρέτησε στους ομίλους ήταν ο Άνγκους Γκαν της Σκωτίας που έφτασε τα 20 σουτ.

Αντίστοιχα όπως γίνεται κατανοητό με τα λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι από τους κορυφαίους στο Euro στα σουτ που έχει δεχθεί ανά 90λεπτο, με 4.88 στη θέση Νο6. Περισσότερα και πάλι έχει δεχθεί μόνο ο Γκαν (6.04) και ο Σέσνζι (5.65) με 3 και 2 παιχνίδια αντίστοιχα.

Στο κομμάτι των αποκρούσεων και πάλι ο Αλβανός είναι από τους κορυφαίους στις συνολικές αποκρούσεις και 15ος συνολικά, με 11 όσες έχει και ο Γκιλασί που αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια. Πάλι ο μοναδικός με ισάριθμα παιχνίδια που είχε καλύτερη επίδοση είναι ο Γκαν της Σκωτίας με 13 αποκρούσεις.

Tα ίδια περίπου συμβαίνουν και στις αποκρούσεις ανά 90 λεπτά με τον 29χρονο να ολοκλήρωσε το Euro με 3.36 και στην 8η θέση σε όλη τη διοργάνωση ως τώρα. Από πάνω του στα ίδια παιχνίδια ή λιγότερα ο Τρούμπιν της Ουκρανίας με 3.75 σε 180 λεπτά και ο Γκαν με 3.93 σε 270 λεπτά, όπως ο Στρακόσα.

Κορυφαίος σε όλη τη διοργάνωση στις αποκρούσεις με reflex, ξεπέρασε Μενιάν, Όμπλακ και Ντοναρούμα μεταξύ άλλων

Εκεί που ο Αλβανός κίπερ ήταν εξαιρετικός στην παρουσία του, ήταν στο ποσοστό επιτυχημένων αποκρούσεων με ριφλέξ όπου σε όλο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναδεικνύεται 2ος ως τώρα με 72.7%. Συνολικά μιλάμε για 8 από τις 11 που έχει κάνει. Στη σχετική λίστα ξεπερνά τερματοφύλακες όπως ο Μενιάν, ο Όμπλακ, ο Ντοναρούμα, ο Κάστελς και ο Μαμαρντασβίλι που έκανε απίθανο Euro.

Τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στο παιχνίδι που είχε περισσότερο ενεργό ρόλο σε σχέση με τα υπόλοιπα και αυτό είναι οι 5 αποκρούσεις και 3 από αυτές με reflex, σε αυτό που είναι δηλαδή εξαιρετικός ο 29χρονος κίπερ και συνολικά είχε 1.79 Xcg αποτέλεσμα των ευκαιριών που είχαν οι Κροάτες.

Όπως και να έχει ο Στρακόσα είχε μια εξαιρετική πορεία στο Euro αν και σύντομη, όντας από τους διακριθέντες της Αλβανίας σε μια έκφραση ιδιαιτέρως τιμητική για τον ίδιο, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της χώρας του σε ένα τέτοιο όμιλο, απέναντι σε Ιταλία, Ισπανία και Κροατία. Το βέβαιο είναι πως στην Ένωση έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στον ποδοσφαιριστή, εξ ου και το πενταετές συμβόλαιο αλλά και οι επταψήφιες αποδοχές στον Αλβανό που θα υπερασπίζεται τα γκολποστ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.


Previous articleΑΕΚ: Μεταγραφικό… ντελίριο με Κοϊτά και Λαμέλα στις κορυφαίες αναζητήσεις του transfermarkt, ανάμεσα σε Μέσι, Κριστιάνο και Εμπαπέ! (pics)
Next articleΟ εκπρόσωπος του Λαμέλα επιβεβαίωσε την μετακίνηση του στην ΑΕΚ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here