Αποτελεί έναν από τους δύο κύριους στόχους του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της άμυνας και βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει στους ερυθρόλευκους.

Αποτελεί όμως και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που μας έρχεται κατευθείαν από την Λατινική Αμερική,χωρίς να έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη.Λογικό να μην γνωρίζετε πράγματα γι’αυτόν αν δεν παρακολουθείτε Λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο.Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι Transfergeeks,που σας δίνουν μια ευκαιρία να τον γνωρίσετε.

Ο Σουάζο είναι νεαρός,διεθνής με την Εθνική Χιλής και ξέρει καλά τι πάει να πει πρωταθλητισμός και πίεση,αγωνιζόμενος στην μεγαλύτερη ομάδα της Χιλής,την Κόλο-Κόλο.Μια ομάδα με τεράστιες απαιτήσεις,στόχο να παίρνει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και οπαδούς που έχουν απειλήσει τους παίκτες πως θα τους σκότωναν αν δεν κέρδιζαν το μπαράζ παραμονής το 2020(σε μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ομάδας).Και ξέρετε πως είναι οι Λατινοαμερικάνοι.

Πήρατε λοιπόν μια ιδέα για το που αγωνιζόταν ως τώρα.Φέτος η Κόλο-Κόλο επέστρεψε στους τίτλους και ο Σουάζο είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.35 συμμετοχές 3 γκολ και 5 ασσίστ έγραψε το κοντέρ,αριθμοί καθόλου άσχημοι για φουλ μπακ.

Σας παραθέτω το heatmap του:

Το Heatmap του Σουάζο

Πραγματικά εντυπωσιακό.Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για τους χώρους που δραστηριοποιείται.Απίθανη επιθετική συνεισφορά.Αυτό παίρνει ο Ολυμπιακός.Μια καλολαδωμένη “επιθετική μηχανή”.

Μετρά 6.8 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με το εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας 70.4%,3.47 πάσες στην μεγάλη περιοχή με 51% επιτυχία.Έχει τρομερές σέντρες,καθώς είναι δεύτερος σε όλο το πρωτάθλημα Χιλής,με 50% επιτυχία.Ήτοι 1 στις 2 σέντρες του βρίσκει στόχο.Μπορεί να γίνει κολλητός με τον Ελ-Αραμπί.

Επιπλέον,έχει εξαιρετικές επελάσεις με την μπάλα στα πόδια,καλή τεχνική και πολύ καλή ντρίμπλα για φουλ-μπακ.Πραγματοποιεί 5 ντρίμπλες ανά αγώνα με 59% επιτυχία, γεγονός που τον κατατάσσει 10ο στις επιχειρούμενες ντρίμπλες και μέσα στην 25άδα στα ποσοστά επιτυχίας.

Έχει βέβαια και τις αδυναμίες του και αυτές αφορούν κυρίως το αμυντικό κομμάτι.Εκεί οι αριθμοί του είναι μέτριοι.Έχει μέσο όρο 4 κλεψίματα ανά αγώνα,ενώ στις μονομαχίες υστερεί αρκετά και πρέπει να βελτιωθεί.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός αποκτά έναν εξαιρετικό επιθετικά φουλ μπακ,που αν μπει σε τακτικό “καλούπι” και βελτιώσει την αμυντική του συμπεριφορά μπορεί να εξελιχθεί σε “κολώνα” των ερυθρόλευκων στο αριστερό άκρο της άμυνας.

loading...

Previous articleΠατάει Ελλάδα ο Τάισον!
Next articleΗ πρόταση εκατομμυρίων που είχε η Όσιγιεκ για τον Κλαϊνχάισλερ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here