Ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε στην πρώτη μεταγραφή του για το φετινό καλοκαίρι. Δεν αποτέλεσε πρώτη επιλογή, αφού αυτή ήταν ο Σλίβκα, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί… λαβράκι.

Ο λόγος για τον Αϊντίν Ρέτζιτς, τον Βόσνιο μέσο που ανακοίνωσαν την Τετάρτη (5/6) οι Αρκάδες. Πρόκειται για 27χρονο χαφ που έρχεται να προσθέσει την ποιότητα και τη δημιουργικότητα που έψαχνε ο Αστέρας στη θέση. Ο Ρέτζιτς τον τελευταίο χρόνο αγωνίστηκε στην Σλόγκα Μερίντιαν με την οποία είχε μια εξαιρετικά δημιουργική χρονιά με 6 ασίστ και 1 γκολ σε 32 παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτό τον έφερε στην 4η θέση των ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα Βοσνίας. Σε πολύ καλό επίπεδο φάνηκε να βρίσκονται και οι μεταβιβάσεις του 27χρονου αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με ποσοστό 73.3% όσον αφορά το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κάτι που μεταφράζεται και σε 4.9 ανά παιχνίδι. Παράλληλα είχε και ένα πολύ καλό ποσοστό με 52.5% πάσες στη μεγάλη περιοχή.

Ένα στοιχείο που φαίνεται και από τα γραφήματα που μας δείχνει το Wyscout είναι ότι ο Ρέτζιτς αν και παίζει ως μέσος έχει την τάση να συγκλίνει και να κινείται προς τα δεξιά στο παιχνίδι του. Το γεγονός ότι επρόκειτο για την πιο γεμάτη χρονιά του φαίνεται και από το ότι αναδείχθηκε έκτος καλύτερος αμυντικός μέσος και έκτος καλύτερος κεντρικός μέσος.

Ενώ ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι αγωνίστηκε και αρκετές φορές ως “10”, κάτι που του έδωσε και την ευχέρεια να δημιουργεί περισσότερο στο παιχνίδι του. Εν κατακλείδι ο Αστέρας Τρίπολης αποκτά έναν ποδοσφαιριστή που είναι σίγουρα στο “πικ” του είναι όμως δύσκολο και ρίσκο που πήραν οι άνθρωποι των Αρκάδων, το γεγονός πως είναι άγνωστο το αν μπορεί να το επαναλάβει.

Να σημειωθεί ότι μιλάμε και για παίκτη που για πρώτη φορά βγαίνει από το πρωτάθλημα της Βοσνίας για να παίξει σε ένα άλλο. Γεγονός που αναμένεται να του δημιουργήσει παραπάνω δυσκολίες τουλάχιστον όσον αφορά την προσαρμογή του.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here