Ο Αστέρας Τρίπολης αναπάντεχα έγινε η πρώτη ομάδα της Super League που για τη σεζόν 2024/25 που αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Οι Αρκάδες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απομάκρυνση του Μίλαν Ράσταβατς παρά το γεγονός ότι στα πρώτα τρία παιχνίδια μαζεύτηκαν 4 βαθμοί και μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και μια ισοπαλία κόντρα στον Άρη.

Ο Νο1 και πιο πιθανός αντικαταστάτης ο θρύλος του «γαλλικού» ποδοσφαίρου Κλοντ Μακελελέ. Ο 51χρονος δεν έχει κλείσει, ωστόσο βρίσκεται σε συζητήσεις και όπως φαίνεται αν τελικά πειστεί να αναλάβει το πρότζεκτ του Αστέρα Τρίπολης θα φέρει μαζί του τον βοηθό του Κάρλο Αντσελότι, Πολ Κλεμέντ, αλλά και τον πρώην γυμναστή της Παρί, Ραφαέλ Φεβρ.

Η… ζυγαριά Ράσταβατς-Μακελελέ

Ποια είναι όμως τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας αλλαγής; Όσον αφορά αυτόν που έφυγε, μιλάμε για έναν προπονητή ο οποίος είχε άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και της Super League με μεγάλη θητεία στην Ξάνθη, αλλά και δύο περάσματα από τον Αστέρα Τρίπολης. Συνολικά με 206 παιχνίδια ο Σέρβος τεχνικός έχει μεγάλη γνώση των συνθηκών του πρωταθλήματος αλλά και των Αρκάδων αφού έχει συνολικά 3.5 έτη στην Τρίπολη και άλλες δύο σεζόν στην Ξάνθη.

Ακόμη η προπονητική του εμπειρία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Μακελελέ αφού ο Ράστβατς μετράει 9 σεζόν σε επαγγελματικούς πάγκους σε Σερβία και Ελλάδα, πρωταθλήματα που μοιάζει η… ιδιοσυγκρασία τους δηλαδή. Από την άλλη ο Γάλλος έχει μια «σκάρτη» διετία στην Έουπεν με 70 παιχνίδια από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 και νωρίτερα ένα τετράμηνο στην Μπαστιά με 13, από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Πρωταθλήματα, εντελώς διαφορετικά δηλαδή στη φιλοσοφία τους από την Super League.

Από την άλλη, μια αλλαγή στην τρίτη αγωνιστική με καλά αποτελέσματα εντός γηπέδου, ίσως υποδεικνύει κακές σχέσεις εκτός αυτού, είτε όσον αφορά αυτές του προπονητή με τους παίκτες, είτε με την διοίκηση, είτε και με τα δύο. Επομένως σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον δεν μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το ρόστερ η λύση να υπάρξει ένα τέτοιο «ηλεκτροσόκ» είναι λίγο πολύ αναπόφευκτη.

Μάλιστα το… background του Μακελελέ, με Τσέλσι, Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει μεγάλες ευρωπαϊκές επαφές και νοοτροπία που μπορεί να φέρει την αναβάθμιση που ψάχνει ο Αστέρας Τρίπολης, που η αλήθεια είναι δεν κατάφερε ποτέ με τον Ράσταβατς. Ενώ τέλος ο 51χρονος έχει την… δίψα που ίσως έλειπε από τον Σέρβο πρώην προπονητή, με το κίνητρο να καθιερωθεί σε ομάδα που διεκδικεί τουλάχιστον ένα mid-table πλασάρισμα.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here