Η μεταγραφή του Ντέγιαν Λόβρεν από τον ΠΑΟΚ, στις… καθυστερήσεις όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία και παραστάσεις, αρκετοί είναι αυτοί που στέκονται στην ηλικία του, αφού έχει «πατήσει» τα 35.

Ωστόσο δεν είναι ακριβώς… ανησυχητικό το γεγονός αυτό αφού ανατρέχοντας κάποιος στο transfermarkt και με μια σχετική αναζήτηση μπορεί να δει ότι τουλάχιστον βάση χρηματιστηριακής αξίας τουλάχιστον μιλάμε για έναν από τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές στην ηλικία του.

Πιο συγκεκριμένα μπαίνει στο top-10 και κατατάσσεται στην 7η θέση σε ισοβαθμία μαζί με έναν πολύ… γνώριμο στην Ελλάδα αλλά και τον ίδιο τον Λόβρεν τον συμπαίκτη του επί χρόνια στην Εθνική Κροατίας Ντομαγκόι Βίντα. Οι δύο τους έχουν αξία ύψους 1.2εκατ. ευρώ και τα ονόματα που τους ξεπερνούν είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Στην 6η θέση βρίσκεται ο ελεύθερος μέχρι και σήμερα Σιμόν Κιάερ (1.5εκατ. ευρώ). Μια θέση πάνω, στην 5η είναι ο Σεζάρ Αθπιλικουέτα της Ατλέτικο Μαδρίτης με αξία 2εκατ. ευρώ. Τέταρτος στη σχετική λίστα είναι ο Κρις Σμόλινγκ που πλέον αγωνίζεται στην Αλ-Φαϊχά (2.5εκατ. ευρώ).

Στην 3η θέση και με ίδια χρηματιστηριακή αξία είναι ο Νταβίντ Λόπεζ της Χιρόνα που φέτος θα αγωνίζεται στο Champions League. Στην πρώτη δυάδα υπάρχουν δύο Βέλγοι, με το Νο2 να είναι ο Τόμπι Αλντερβέιρελ με 2.8 εκατ. ευρώ και στην κορυφή είναι ένας παίκτης αγωνίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου, ο Άξελ Βίτσελ με 3.5εκατ. ευρώ.

Επομένως ο ΠΑΟΚ εκτός από εμπειρία και ποιότητα τουλάχιστον στα χαρτιά φέρνει στην Ελλάδα και έναν από τους ακριβότερους παίκτες στη θέση και την ηλικία του, όπως παρουσιάζονται από το transfermarkt.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here