Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (29/8) κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση κόντρα στη Λανς, με Τετέ-Πελίστρι να ηγούνται του πλάνου του Ντιέγκο Αλόνσο. Δύο παίκτες για τους οποίους ξοδεύτηκαν συνολικά πάνω από 10εκατ. ευρώ, λίγο πιο πάνω από 13εκατ. πιο συγκεκριμένα και απέδειξαν περίτρανα τον λόγο με αντίπαλους τους Γάλλους.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που οι δύο τους ξεκίνησαν μαζί στο βασικό σχήμα του Ουρουγουανού τεχνικού, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει όλο το 90λεπτο, ενώ τον Πελίστρι να αντικαθίσταται στο 82′, ένα εικοσάλεπτο μετά το γκολ του που έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Τετέ και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία.

Αν υπολογίσουμε πως και στο πρώτο παιχνίδι, ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που κράτησε… ζωντανό τον Παναθηναϊκό με ένα απίθανο γκολ, η επιθετική τριάδα των «πράσινων» είναι αυτή που ηγήθηκε σε αυτή την τεράστια προσπάθεια των Κυπελλούχων Ελλάδας να περάσουν μια ομάδα ακριβότερη και με ποιοτικότερο εν γένει ρόστερ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αν βάλουμε κάτω τις αξίες των ποδοσφαιριστών αυτών σύμφωνα με το transfermarkt θα φτάσουν όλες μαζί τα 33εκατ. ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Πιο συγκεκριμένα Τετέ και Πελίστρι κοστίζουν από 10εκατ. ευρώ, ενώ ο Έλληνας φορ φτάνει τα 13εκατ. σύμφωνα με το transfermarkt.

Κάτι που δείχνει πως αν επενδύσεις σωστά τα χρήματα σου έρχονται πίσω, και αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε ο Παναθηναϊκός από την παρουσία του στους ομίλους του Conference League, σε σχέση με το ποσό που δαπανήθηκε για να αποκτηθούν οι δύο Λατίνοι εξτρέμ, αλλά και τον.. διαστημικό Φώτη Ιωαννίδη.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here