Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 24ωρα έχει βάλει στο πρώτο πλάνο την απόκτηση εξτρέμ. Η πιο καλή περίπτωση που εξετάζεται είναι αυτή του Ζότα Σίλβα, με τον Πορτογάλο παικταρά να προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με την Γκιμαράες.

Ο 25χρονος μέτρησε 11 γκολ και 6 ασίστ σε 33 παιχνίδια, ενώ τον περασμένο Μάρτιο έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της εθνικής Πορτογαλίας. Προς το παρόν το συμβόλαιο του είναι πολύ προσιτό, αλλά είναι το μοναδικό οικονομικό στοιχείο που μοιάζει εύκολο να καλύψει ο Παναθηναϊκός.

Αυτό σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είναι περίπου στις 200χιλ. ευρώ, ωστόσο όσον αφορά το ποσό της μεταγραφής του και τις ρήτρες που υπάρχουν αυτές είναι εξαιρετικά υψηλές. Στο συμβόλαιο του Σίλβα υπάρχει ρήτρα ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη ομάδα του (Κάζα Πία) έχει διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%.

Το γεγονός πως λήγει το συμβόλαιο του το επόμενο καλοκαίρι, μπορεί να οδηγήσει σε ευκολότερη διαπραγμάτευση, ωστόσο και πάλι μοιάζει μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Ενώ ρεπορτάζ της A Bola τονίζει πως ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Γκιμαράες:

«O Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Γκιμαράες για τη μεταγραφή του. Mέχρι στιγμής έχουν υπάρξει μόνο ανεπίσημες συζητήσεις, ενώ πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Θα είναι δύσκολο για τον ελληνικό σύλλογο να φτάσει το ποσό που η Γκιμαράες ζητά για τον ποδοσφαιριστή της».


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here