Ο Παναθηναϊκός σε μια από τις τελευταίες κινήσεις ενίσχυσης του απέκτησε τον Αζεντίν Ουναΐ για την αναβάθμιση των κεντρικών του χαφ. Ο 24χρονος έχει έρθει ως δανεικός στους Κυπελλούχους Ελλάδας από την Μαρσέιγ και βρίσκεται λίγο καιρό μετά την «έκρηξη» της καριέρας του.

Το θετικό που έχει στο παιχνίδι του ο Μαροκινός είναι πως αν και πρόκειται για κεντρικό χαφ, δηλαδή παίκτη που αγωνίζεται στη θέση “8”, γίνεται πολύ εύκολα… πασπαρτού στο χώρο του κέντρου. Από τα παιχνίδια που αγωνιστεί στην καριέρα του, 157 καταγεγραμμένα, όσον αφορά τη θέση είναι τα 77.

Σε αυτά σχεδόν τα μισά πιο συγκεκριμένα τα 33 ο Ουναΐ έχει τη θέση του κεντρικού χαφ στο γήπεδο. Στα 12 έχει παίξει ως μεσοεπιθετικός, δηλαδή ως “10”, ενώ στα 11 έχει αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος. Παράλληλα σε ορισμένα παιχνίδια έχει παίξει και στις πλευρές, με 10 παιχνίδια ως αριστερό χαφ και 7 αναμετρήσεις ως δεξί.

Τέλος σύμφωνα με το transfermarkt έχει παίξει και 3 φορές ως δεξί εξτρέμ αλλά και 1 ως αριστερό. Όπως γίνεται κατανοητό η ευχέρεια του 24χρονου Μαροκινού να παίζει κυριολεκτικά παντού στο κέντρο μπορεί να γίνει «όπλο» στα χέρια του Ουρουγουανού τεχνικού του Παναθηναϊκού.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here