Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής (9/6) ο Ντιέγκο Αλόνσο θα είναι αυτός που θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός τεχνικός στην πορεία 13 χρόνων στην προπονητική έχει εργαστεί σε Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μεξικό και Ισπανία.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ευρώπη για ομάδα ήταν τον Οκτώβριο του 2023 που η Σεβίλλη αποφάσισε να τον προσλάβει, με τον Αλόνσο να παραμένει στον πάγκο της ομάδας μόλις για δύο μήνες. Ο λόγος ήταν ότι δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της παραμονής του να δημιουργήσει θετικό σερί αποτελεσμάτων. Μάλιστα είχε μόνιμα αρνητικό με απολογισμό 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Παρακάτω βλέποντας και τα αποτελέσματα λίγο πιο αναλυτικά μάλιστα θα δούμε ότι οι δύο νίκες που έκανε η Σεβίλλη με τον Ντιέγκο Αλόνσο στο τιμόνι ήταν στο Κύπελλο Ισπανίας στις πρώτες φάσεις, απέναντι στις Κιντανάρ και Αστόργα που αγωνίζονται στις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες της χώρας.

Στους ομίλους του Champions League, ενώ ο σύλλογος είχε ξεκινήσει με δύο ισοπαλίες, από τη στιγμή της ανάληψης της θέσης από τον Αλόνσο, έκανε 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Φυσικά τερμάτισε τελευταία στον όμιλο μένοντας πολύ πίσω και από τις Αιντχόβεν και Λανς που ήταν θεωρητικά στα μέτρα της.

Τέλος στο πρωτάθλημα δύσκολα έχανε, με 5 ισοπαλίες και highlight αυτή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ντεμπούτο του στον πάγκο, ωστόσο δεν κέρδιζε κιόλας. Οι 3 ήττες στα 4 τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα την… τριάρα εντός έδρας από την Χετάφε αποτέλεσαν και το «κύκνειο άσμα» του στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων.

Πλέον στον Παναθηναϊκό θα ψάξει και την προσωπική του… λύτρωση, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στα ευρωπαϊκά δεδομένα, έχοντας βέβαια να χειριστεί μια δύσκολη κατάσταση εξ αρχής.

loading...

Previous articleΑτρόμητος: Παίρνει τον Κοσέλεφ
Next articleΤο προφίλ του… γνωστού Κοσέλεφ που παίρνει ο Ατρόμητος (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here