Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια μεταγραφή με φόντο το μέλλον, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό Σόλα Σορτάιρ να λογίζεται πλέον ως ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο 20χρονος έχει σχεδόν 100 συμμετοχές, 97 πιο συγκεκριμένα, με τις μικρές ομάδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει και πέντε παιχνίδια με την ανδρική ομάδα και μάλιστα στα 17 του.

Ο Σορτάιρ τη σεζόν 2020/21 με προπονητή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρέθηκε και στην πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας τόσο το επαγγελματικό όσο και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έχοντας συνολικά 3 παιχνίδια. Ενώ παράλληλα βρέθηκε και άλλες έξι φορές στην αποστολή.

Ωστόσο αυτό που είναι άξιο αναφοράς, είναι πως μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο κόντρα στη Νιουκάστλ, στις 21 Φεβρουαρίου, όπου αγωνίστηκε για 2 λεπτά όντας 17 ετών και 19 ημερών. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Σορτάιρ έκανε και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε ένα ιστορικό βράδυ τόσο για τη Γιουνάιτεντ, όσο και για τον ίδιο.

Και αυτό γιατί έγινε ο νεότερος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό αγώνα. Μάλιστα συμμετείχε και 15 λεπτά κατέχοντας πλέον το σχετικό ρεκόρ. Για την ιστορία το παιχνίδι ήταν κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ στον επαναληπτικό των «32» του Europa League.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here