Ο Φώτης Ιωαννίδης διανύει την καλύτερη σεζόν της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του καριέρας και βοηθάει τον ΠΑΟ να διατηρήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία με το πέρας της κανονικής διάρκειας, δίνοντας βαθμούς με τα κρίσιμα γκολ του.

Πέρσι, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε πρόταση 2 εκατομμυρίων από ομάδα της Αμερικής για τον Ιωαννίδη, με πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού να επικρίνουν αυτή την επιλογή της διοίκησης, καθώς πίστευαν ότι ο Έλληνας φορ έχει φτάσει το ταβάνι του. Το καλοκαίρι, το τρυφύλλι, έδωσε 3.5 εκατομμύρια για τον Σπόραρ, ο οποίος ήταν καυτός στην αρχή, αλλά πλέον διανύει περίοδο αφλογιστία, με τον Ιωαννίδη να είναι πλέον ο βασικός σέντερ φορ των Πράσινων και να είναι ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών έχοντας χαρίσει φέτος 17 βαθμούς στον Παναθηναϊκό με τις προσωπικές του ενέργειες ( Γκολ, Ασίστ, Κερδισμένα πέναλτι).

Άμα θέλουμε να μιλήσουμε γενικά για τον Έλληνα φορ, μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο επιθετικό που πολλές επαφές με τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή (3.2 για την ακρίβεια), δείχνοντας ότι έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Ακόμη, ο Ιωαννίδης μπορεί να κρατήσει και να μοιράσει τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έχοντας 83% πάσες στη μεγάλη περιοχή και 84% στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η ικανότητα του αυτή δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, καθώς είναι πολυτέλεια για μια ομάδα ο επιθετικός να μοιράζει το παιχνίδι και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, έτσι ώστε η ομάδα του να αυξάνει την πιθανότητα να σκοράρει.

Τέλος, ο Ιωαννίδης δεν επιχειρεί πολλά σουτ, κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσει εάν θέλει να εξελιχθεί σε σκόρερ. Ο Ιωαννίδης ανά 90 λεπτά επιχειρεί 1.69 σουτ

Σε μωβ είναι τα γκολ του Ιωαννίδη και τα μπλε τα σουτ εντός εστίας

Ενώ για παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία επιχειρεί, το εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, 3.15 σουτ ανά ματς και ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος Σέντρικ Μπακαμπού 2.45. Όπως αντιλαμβάνεστε, η διαφορά με τους κορυφαίους φορ του πρωταθλήματος είναι αισθητή, αλλά ο Ιωαννίδης είναι ακόμα στο ξεκίνημα, όντας μόνο 23 χρόνων, έχει ικανότητες που είναι χρήσιμες για κάθε προπονητή και εάν βελτιώσει το σκοράρισμα του μπορεί να γίνει ένας σέντερ φορ υψηλού επιπέδου.

loading...

Previous articleΟι οπαδοί της Θουιάμπα… καχύποπτοι με την έλευση Κουαλιατά
Next articleΟ Άρης τον ήθελε, η Πόρτο τον κράτησε και τώρα παίζει με τις… ρεζέρβες

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here