Τα συμβόλαια των «μικρών» του ΠΑΟΚ είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και αν θέλετε… αφύσικο, όταν μιλάμε για το 2023.

Σε αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Έχει καταφέρει να φτιάξει τη νέα γενιά των ποδοσφαιριστών του μέσα στις δικές του εγκαταστάσεις, χωρίς να χρειάζεται να ρισκάρει με μεταγραφές σε καίριες θέσεις, όπως αυτή του «10», του στόπερ και -ίσως- σύντομα του σέντερ φορ.

Το πιο εντυπωσιακό όμως που πρέπει να σημειωθεί για τον ΠΑΟΚ, είναι οι λεπτομέρειες των συμβολαίων που υπογράφει. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει κάτι (σχεδόν) μοναδικό. Τη στιγμή που ζούμε στην εποχή που οι παίκτες κάνουν… ότι θέλουν, ο ΠΑΟΚ έχει πείσει τους νεαρούς του παίκτες να σκέφτονται την ομάδα εξίσου με τον εαυτό τους.

Αν έλεγες σε κάποια ομάδα ότι θα είχε έναν παίκτη σαν τον Κωνσταντέλια, έναν παίκτη που τον ήθελαν δεκάδες ομάδες, για τον οποίο ήρθε πρόταση… οκτώ ψηφίων από την Αυστρία και τον οποίο κοιτάνε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, σίγουρα δε θα πίστευε ότι θα μπορούσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο, πολλώ δε μάλλον ότι θα μπορέσει να τον πείσει να παραμείνει το συμβόλαιο του χωρίς ρήτρα.

Το ίδιο ισχύει για τον Κουλιεράκη, για τον Τζίμα και για όλους τους μικρούς του ΠΑΟΚ. Προφανώς οι ποδοσφαιριστές έχουν εκτιμήσει το πως τους έχει συμπεριφερθεί ο σύλλογος και δε μπαίνουνε στο… trend των τελευταίων ετών, όπου κάθε νεαρός ψάχνει τρόπο να «πουλήσει» την ομάδα του, για μία ευκαιρία σε μεγάλο πρωτάθλημα.

Αυτό αξίζει να σημειωθεί και να τονιστεί. Ο ΠΑΟΚ έχει φερθεί με πολύ σωστό τρόπο και σεβασμό τόσο στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, όσο και στο κοντινό τους περιβάλλον, με αυτό να έχει παίξει σίγουρα ρόλο.

Φυσικά όσο οι παραπάνω παίκτες (και άλλοι που θα «ανακαλύψουμε» στο μέλλον) συνεχίζουν να εξελίσσονται, δε θα τους χωράει η Ελλάδα. Αν και όταν όμως έρθει η ώρα να πουληθούν, αυτό θα γίνει με τρόπο που θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Αυτό έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ, με πολλές ομάδες να μπορούν μόνο να φανταστούν ένα τέτοιο μοντέλο για τους νεαρούς τους παίκτες.

loading...

Previous articleΑΕΚ: Ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Ζίνι – Δικός της μέχρι το 2028
Next articleO μεταμορφωμένος ΟΦΗ του Νταμπράουσκας είναι ομάδα για πλέι-οφ! (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here