Ο Σταύρος Πήλιος πήρε την ευκαιρία από τον Ματίας Αλμέιδα και απέδειξε πω έχει μια θέση στο ρόστερ της φετινής ΑΕΚ.

Το θέμα του αριστερού μπακ ήταν ένα από αυτά που συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των φίλων της ΑΕΚ, κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με την πλειονότητα του κόσμου να περίμενε μια θεωρητική αναβάθμιση στο δίδυμο των Εχσάν Χατζισαφί και Σταύρου Πήλιου.

Μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Νόα και την ήττα της Ένωσης στην Αρμενία, ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Έλληνα αμυντικό, δίνοντας του θέση βασικού τόσο στο 1-0 επί της Νόα όσο και στο 3-0 επί του ΟΦΗ, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Πήλιος δικαίωσε τον προπονητή του, δείχνοντας τα θετικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά και αποτελώντας τον MVP της νίκης της ΑΕΚ κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου.

Απειλητικός στην επίθεση

Σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις το ζητούμενο για το φαβορί είναι να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και καταλυτική σε αυτό κρίνεται η συμβολή των πλάγιων μπακ.

Ο Πήλιος τα κατάφερε και με το παραπάνω, πετυχαίνοντας γκολ και ασίστ, ενώ πραγματοποίησε 2 σουτ, που αμφότερα κατέληξαν στην εστία των Κρητικών.

Παράλληλα, ο 24χρονος κατέγραψε 5/9 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες, με 4 επαφές στη μεγάλη περιοχή του Χριστογεώργου, εξαιρετική επίδοση για πλάγιο οπισθοφύλακα.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τα 2 progressive runs*, γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι ο Πήλιος ήταν ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα των φιλοξενούμενων.

*Ως progressive runs χαρακτηρίζονται οι κούρσες που ο παίκτης κουβαλάει την μπάλα για πολλά μέτρα και δημιουργεί απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Σχεδόν αλάνθαστος δημιουργικά

Πέραν της απειλής στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ο νεαρός οπισθοφύλακας ανέλαβε σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία για την Ένωση, με αρκετές μπάλες να περνάνε από τα πόδια του και τον ίδιο να τις αξιοποιεί.

Στα θεμελιώδη νούμερα, κατέγραψε 1/1 μακρινή και 1/1 κάθετη πάσα, αποφεύγοντας τα λάθη.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το 4/5 που είχε στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ το 12/14 στις προωθημένες πάσες καταδεικνύει τον σωστό τρόπο που ανέπτυξε το παιχνίδι της Ένωσης, υλοποιώντας το τακτικό πλάνο του τεχνικού επιτελείου.

Σταθερός ανασταλτικά

Όπως διαβάσατε παραπάνω, ο Πήλιος βοήθησε τρομερά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ωστόσο πάντα πρέπει να θυμόμαστε πως η θέση του βασίζεται στο αμυντικό και μια ενδεχόμενη αδράνεια του, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Αυτό δε συνέβη απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είχε τη συνέπεια και τη σταθερότητα στο ανασταλτικό σκέλος του αγώνα.

Κατείχε το απόλυτο με 5/5 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, με 1/1 εναέρια. Μαζί με αυτά είχε 1 κόψιμο, 2 απομακρύνσεις και 4 επανακτήσεις μπάλας, ενισχύοντας την τρομερή του εμφάνιση στην 1η αγωνιστική της Superleague.

Έτσι σε σύνολο με όλα τα παραπάνω ο νεαρός μπακ έδειξε στον Ματίας Αλμέιδα γιατί είναι ικανός να διεκδικήσει μια θέση στο ροτέισον και την ενδεκάδα της Ένωσης και στα υπόλοιπα παιχνίδια μέσα στη χρονιά.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here