Στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν.

Ο Ηρακλής ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την προσθήκη του Φακούντο Μπερτόγλιο στο ρόστερ του, με τον Αργεντίνο επιτελικό μέσο να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά τις δύο σεζόν που πέρασε στον Άρη.

Εκεί πέρα μάλιστα, κατάφερε να πραγματοποιήσει την -πιθανότατα- καλύτερη του αγωνιστική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα, στη διοργάνωση του 2020/21.

Σε 32 εμφανίσεις σε πλέι-οφ και κανονική διάρκεια, ο Μπερτόγλιο μέτρησε 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ στο κύπελλο κατέγραψε μια γκολ και άλλη μια ασίστ.

Αποτέλεσε έναν εκ των κομβικότερων ποδοσφαιριστών του Άρη, στην καλύτερη πορεία των «κιτρινόμαυρων» στη σύγχρονη ιστορία τους, καθώς πήραν τη 2η θέση της κανονικής διάρκειας και την 3η μετά το τέλος των πλέι-οφ, κερδίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε μια χρονιά που οι πρώτες 4 ομάδες είχαν το δικαίωμα της συμμετοχής στα προκριματικά.

Στον Ηρακλή το επίπεδο είναι χαμηλότερο, όμως ο 34χρονος Αργεντίνος βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της ανόδου στη Superleague, σε μια πόλη που του «ξυπνάει» όμορφες μνήμες.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here