Ο Ολυμπιακός πήρε σε ένα value for money deal έναν παίκτη ο οποίος προσφέρει σε όλο το γήπεδο, έχει παραστάσεις και είναι σε καλή ηλικία.

Αρχικά να τονίσουμε ότι το deal του Κανός στα χαρτιά μοιάζει ένα από τα πιο σημαντικά το οποία έχουν ολοκληρωθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πρόκειται για παίκτη ο οποίος είναι σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών) με γεμάτες σεζόν και πάνω από όλα -όπως τονίζεται από παντού- μεγάλη δίψα για να παίξει ποδόσφαιρο!

Τι θα φέρει όμως ο Κανός στον Ολυμπιακό; Αρχικά αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα του ζητηθεί από τον Μίτσελ. Στο παρελθόν ο Κανός έχει κάνει… τα πάντα! Έχει παίξει σαν ακραίο μπακ, σαν μπακ χαφ, σαν εξτρέμ και σαν σέντερ φορ(!) κάνοντας ότι του ζητηθεί στη πορεία του στη Μπρέντφορντ.

Μάλιστα έχει ιδιαίτερα καλή αντίληψη του χώρου και αυτό τον βοηθάει στα κλεψίματα. Είχε 3,5 ανά παιχνίδι πέρυσι στην Premier League, αριθμός διόλου άσχημος για παίκτη ο οποίος έπαιζε αρκετά σαν εξτρέμ και σαν σέντερ φορ. Καλύτερη επίδοση του τα 8 κλεψίματα με την Κρίσταλ Πάλας, σε ένα «γεμάτο» παιχνίδι.

Άλλωστε και το heat map του δείχνει ότι άφηνε το αποτύπωμα του σε ολόκληρο το γήπεδο!

Ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχεία του Κανός ήταν αυτό της δημιουργίας. Τη σεζόν 2021/22 είχε 20 «key passes» σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός παρόμοιος με αυτούς που είχαν στη Premier League οι Μπερνάρντο Σίλβα, Τροσάρντ, Γκρίλις και Σακά.

Μάλιστα έχει κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι με την Μπράιτον όταν είχε τρεις μεταβιβάσεις κλειδιά, με τις δύο ειδικά να είναι… μισό γκολ, άσχετα αν δε το εκμεταλλεύτηκαν αυτό οι συμπαίκτες του.

Ο «χάρτης» από τις πάσες του Κανός στο παιχνίδι με την Μπράιτον

Φυσικά ο Κανός ήταν και εντυπωσιακός στη χρονιά της ανόδου της Μπρέντφορντ. Εκεί είχε 9 γκολ και 8 ασίστ με 7 ντρίπλες ανά αγώνα και ποσοστό επιτυχίας παραπάνω από 57%!

Άλλωστε αυτό του αρέσει, να παίζει μπροστά, να επιτίθεται, να ντριπλάρει και να σερβίρει! Έχει μία σχέση αγάπης με την επίθεση και όταν ο προπονητής του προσπάθησε να τον μετατοπίσει πιο πίσω στο γήπεδο δεν ήταν χαρούμενος. Πάνω από όλα όμως ήθελε να παίζει και αυτό που τον πείραξε ήταν πως δεν αγωνιζόταν, πράγμα το οποίο έκανε ξεκάθαρο.

Έχει όρεξη για ποδόσφαιρο, έχει αγάπη για το άθλημα και είναι σε καλή ηλικία. Στον Ολυμπιακό θα έχει τις ευκαιρίες που ψάχνει και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Στη θεωρία πάντως, πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση, ίσως την καλύτερη της χειμερινής περιόδου.

loading...

Previous articleΣτον Ατρόμητο ο Αγκιμπού Καμαρά
Next articleΤόσο κόστισε η μεταγραφή Κάουλι – Αυτά έδινε ο Παναθηναϊκός

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here