Αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους «κιτρινόμαυρους».

Άρης και Χουλιάν Κουέστα έχουν έρθει σε συμφωνία για να συνεχίσουν κοινή πορεία, για τα επόμενα 3 χρόνια, με τον αρχηγό των Θεσσαλονικιών να φαίνεται πως θα παραμείνει για μια… ποδοσφαιρική ζωή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με αυτά τα δεδομένα, στο transfergeeks σας παρουσιάζουμε την πορεία του Ισπανού τερματοφύλακα όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στατιστικά, με τη βοήθεια του Wyscout.

Ανίκητος από μακριά

Μέσα στα χρόνια ο Χουλιάν Κουέστα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στα μακρινά σουτ, κάτι που όμως βελτίωσε, με αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν να φαίνεται πραγματικά… ανίκητος εκτός περιοχής.

Συγκεκριμένα, έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα εκτός περιοχής, με την πλειονότητα αυτών να προέρχεται από το σημείο του πέναλτι και ακόμη πιο κοντά, όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα:

Πάραλληλα, πρέπει να τονιστεί ότι αποκρούει το 72% των συνολικών σουτ που δέχεται στην εστία του.

Από την άσπρη βούλα

Ο Κουέστα ανέκαθεν αποτελούσε έναν καλό τερματοφύλακα στις εκτελέσεις πέναλντι, καθώς οι αντιδράσεις του έχουν αποσοβήσει αρκετές εκτελέσεις αντιπάλων του από τα 11 μέτρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πέναλτι που έχει αποκρούσει από το 2015, καθώς και τα σημεία που έδιωξε την μπάλα:

Βρίσκει τους συμπαίκτες του

Μπορεί το παιχνίδι με τα πόδια να μην ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο, ωστόσο φέτος ο Σεβιγιάνος γκολκίπερ έχει παρουσιάσει μια βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα, το 83% των ελεύθερων χτυπημάτων που εκτελεί πηγαίνουν σε συμπαίκτες του, γεγονός που ενισχύει την επιθετική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων».

Ξέρει και από στημένες φάσεις

Οι αντιδράσεις του τερματοφύλακα του Άρη στις στημένες μπάλες των αντιπάλων έχει «σώσει» την ομάδα του Άκη Μάντζιου από ορισμένες παραβιάσεις της εστίας των Θεσσαλονικιών.

Το ότι έχει δεχθεί μόλις 1 από τα 17 σουτ που πήγαν προς το τέρμα του, στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα

Ο αρχηγός του Άρη έχει πιστοποιήσει την ποδοσφαιρική του αξία όλα αυτά τα χρόνια που βρέθκηε στη Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη σχετική βαθμολογία του Wyscout.

Όπως μπορείτε να δείτε, στα 2 από τα 3 τελευταία χρόνια ο Κουέστα κατέχει την πρωτιά της συγκεκριμένης κατάταξης, ενώ το 2023 πήρε την 5η θέση.

Δείτε τις βαθμολογίες του Wyscout με χρονική σειρά:

Συνοψίζοντας, ο Χουλιάν Κουέστα αποτελεί ένα κεφάλαιο για τη σύγχρονη ιστορία του Άρη και όπως φαίνεται, θα κλείσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη, σε μια ομάδα που αγαπάει.

loading...

Previous articleΒασικός στην άνετη νίκη της Κροατίας ο Βίντα
Next articleΑνανεώνει με την Μπολόνια ο Λυκογιάννης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here