Ο Παναθηναϊκός κάνει μία πολύ μεγάλη κίνηση, αγοράζοντας τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη και το TransferGeeks σας παρουσιάζει τι θα δώσει ο Αργεντινός με τη βοήθεια του Wyscout.

Αρχικά για να… φύγει από τη μέση, ο Μαντσίνι δεν είναι απλά ένας ακόμη καλός παίκτης. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη πέρυσι όταν οι κιτρινόμαυροι βγήκαν τρίτοι, είναι ο καλύτερος παίκτης του Άρη φέτος και έχει βάλει μεγάλα γκολ που έδωσαν νίκες στην πρώην ομάδα του ενάντια σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Μάλιστα σύμφωνα με το Wyscout τη φετινή σεζόν ο Ντάνιελ Μαντσίνι τη φετινή σεζόν (όπου έχει ήδη τέσσερα γκολ και επτά ασίστ) είναι ο κορυφαίος εξτρέμ σε ολόκληρη την Ελλάδα, μπροστά από παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς, ο Νάρεϊ και ο Άμραμπατ.

Ο τομέας που διαπρέπει

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι κάνει αρκετά πράγματα καλά. Αν ένα πράγμα ξεχωρίζει είναι αυτό της δημιουργίας του. Έχει ήδη επτά ασίστ, με μερικές ακόμη να μην έχουν μετρήσει ως offside για μερικά… εκατοστά! Βλέπει γήπεδο με εξαιρετικό τρόπο και διαλέγει τη κατάλληλη στιγμή για να πασάρει, εκμεταλλευόμενος ειδικά επιθετικούς με έκρηξη στο πρώτο βήμα, όπως ήταν πέρυσι ο Καμαρά και φέτος ο Γκρέι για τον Άρη.

Φέτος ο Αργεντινός είναι πέμπτος στις κάθετες πάσες, έκτος σε πάσες κλειδιά και τέταρτος στις λεγόμενες «smart passes». Όλα αυτά δείγματα όσων λέγαμε παραπάνω, για έναν ευφάνταστο παίκτη από τη μεγάλη της Νιούελς σχολή.

Είναι ψηλά και στις λίστες για τις προωθημένες πάσες μέσα στη περιοχή, αλλά και στους παίκτες που καλύπτουν μέτρα στο γήπεδο. Στο τρανζίσιον ο Μαντσίνι είναι… φωτιά και θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Βλέπει εστία, σκοράρει και με τα δύο πόδια

Ο Μαντσίνι είναι ο παίκτης που πολύ δύσκολα θα πετύχει δέκα γκολ σε μία σεζόν. Παρόλα αυτά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κάνει καλές κινήσεις χωρίς τη μπάλα, ενώ όταν την έχει στα πόδια του ψάχνει το άνοιγμα για να σκοράρει.

Φέτος έχει πετύχει τέσσερα τέρματα, σκοράροντας με το δεξί και το αριστερό. Αυτό μάλιστα δείχνει το work ethic του, καθώς όταν ήρθε στην Ελλάδα το αριστερό του πόδι δεν ήταν τόσο «επικίνδυνο» όσο είναι σήμερα.

Αυτή η άνεση του να παίξει τόσο με, όσο και χωρίς τη μπάλα, «παντρεμένη» με την αμφιδεξιότητα του δίνουν την ευκαιρία στους προπονητές του να τον χρησιμοποιήσουν σε όλο το πλάτος του γηπέδου πίσω από το φορ, αλλά ακόμη και στο «9» σε πολύ συγκεκριμένα σενάρια.

Ο Χουάνκαρ θα τον λατρέψει!

Ένας λόγος που ο Μαντσίνι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ακραίους επιθετικούς στην Ελλάδα είναι το ότι βοηθάει σε ολόκληρο το γήπεδο, όχι μόνο αμυντικά. Σπάνια έως ποτέ στα 3,5 χρόνια του στον Άρη ο Μαντσίνι έχει «εκθέσει» τον ακραίο αμυντικό που έπαιζε στη πλευρά του.

Έτσι θα βοηθήσει και τα ακραία μπακ του Παναθηναϊκού, γυρνώντας πίσω, μαρκάροντας και κλέβοντας μπάλες. Ταυτόχρονα έχει καλή συνεργασία με τα ακραία μπακ και στο επιθετικό κομμάτι, αν και σπάνια είχε μαζί του κάποιον παίκτη με τις επιθετικές αρετές του Χουάνκαρ.

Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια, είναι ότι ο Μαντσίνι ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό, ήθελε να βρεθεί κάπου που θα είναι ηγέτης και να πετύχει, ενώ και οι πράσινοι έδειξαν πόσο τον θέλουν, διπλασιάζοντας τα χρήματα που θα λαμβάνει σε σχέση με το τι συνέβαινε στον Άρη.

loading...

Previous articleΑποχαιρέτησε τον Άρη ο Μαντσίνι – “Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε για μένα” (video)
Next articleΕπίσημο! Στα “πράσινα” ο Μαντσίνι (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here