Ο Ταξιάρχης Φούντας έχει ένα σημαντικό παρελθόν πίσω του και στον ΟΦΗ ελπίζουν πως μπορούν να τον κάνουν να αποδώσει τα μέγιστα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή του Ταξιάρχη Φούντα στον ΟΦΗ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες της φετινής ελληνικής Superleague, καθώς είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά πουο διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Πέρασε πολλές σεζόν το εξωτερικό, αγωνιζόμενος σε Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία και αποκομίζοντας αρκετές εμπειρίες, από οργανωμένα πρωταθλήματα και ομάδες.

Για τον διεθνή ποδοσφαιριστή, η σεζόν που ξεχωρίζει είναι αυτή του 2019/20, οπού κατάφερε να πετύχει 19 τέρματα φορώντας τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, βοηθώντας τη να καταλάβει τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα εκείνη την αγωνιστική περίοδο, ολόκληρη η ομάδα πέτυχε 64 γκολ, κάτι που σημαίνει πως ο Φούντας σκόραρε το 20.2% των τερμάτων του αυστριακού συλλόγου.

Τα γκολ ανά 90λεπτο:

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι 19 φορές που ο Φούντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήρθαν με μόλις 9.07 expected goals, όπως θα δείτε παρακάτω:

Παράλληλα έδειξε μεγάλη ικανότητα στην απειλή προς την αντίπαλη εστία, έχοντας 3.06 σουτ ανά αγώνα και 3.63 επαφές στη μεγάλη περιοχή.

Το πόσο τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα φάνηκε άλλωστε και στην επανεμφάνιση του στο πρωτάθλημα, κατά την οποία σκόραρε απέναντι στον Βόλο.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here