Μπορεί το όνομα του να μη κάνει το ίδιο γκελ με αυτό που θα έκαναν ονόματα άλλων παικτών, αλλά ο Κλαϊνχάισλερ δεν είναι επιλογή… ανάγκης και το TransferGeeks σας εξηγεί το γιατί.

Ο Ούγγρος είναι ένας παίκτης που έρχεται για το σήμερα και για το αύριο. Είναι σε καλή ηλικία, με υψηλό κίνητρο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σκέφτεται τόσο τη κούρσα του πρωταθλήματος, όσο και το μέλλον των «πράσινων».

Όσο για το που μπορεί να παίξει, είναι ικανός να αγωνιστεί είτε στα πλάγια είτε στον άξονα, αλλά φέτος με τη φανέλα της Όσιγιεκ χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω heat map.

Όταν μιλάμε για τον Κλαϊνχάισλερ δε μιλάμε απλά για ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της Όσιγιεκ. Μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη της, χωρίς να υπάρχει… σύγκριση με άλλον. Αυτό τονίζουν στην Κροατία και για αυτό τον λόγο είχε προσφορές από τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας στην οποία έπαιζε.

Το ότι απέρριψε τις παραπάνω προτάσεις για τους πράσινους είναι ένα πρώτο «παράσημο», αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός τον πήρε με… ψίχουλα. Το φετινό καλοκαίρι η Όσιγιεκ είχε πρόταση με τα εξαπλάσια(!) χρήματα από αυτά που προσέφερε ο Παναθηναϊκός την οποία έκανε δεκτή η ίδια, αλλά όχι ο παίκτης.

Για να επιστρέψουμε όμως στο αγωνιστικό, είναι ένας παίκτης που έχει πάθος με το γκολ. Όπου και αν βρεθεί θα ψάξει τον τρόπο να σκοράρει. Είτε από τα 30 μέτρα, είτε από τα 40, είτε με το κεφάλι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Όλα αυτά όχι μόνο τα έχει προσπαθήσει, αλλά έχει καταφέρει να τα πετύχει φέτος!

Τη σεζόν που διανύουμε έχει 8 γκολ και 4 ασίστ, ενώ έχει αξία να αναφέρουμε ότι ενώ έχει μόλις 0,19 xgoals ανά παιχνίδι, έχει 0,45 τέρματα, πράγμα που λέει πολλά για τη φαντασία και τα τελειώματα του.

Σύμφωνα με το Wyscout (δείτε παρακάτω) πρόκειται για τον δεύτερο καλύτερο εξτρέμ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα της Κροατίας, με μοναδικό που τον ξεπερνάει να είναι ο Όρσιτς που κάνει μαγική χρονιά! Ακόμη είναι ο δέκατος καλύτερος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος, με περισσότερες από πέντε προσπάθειες ανά αγώνα και 58% επιτυχία.

Αξιοθαύμαστη είναι και η αμυντική του προσπάθεια. Έχει 4 κλεψίματα ανά αγώνα, αριθμός ιδιαίτερα σπάνιος ανά εξτρέμ ενώ κερδίζει περισσότερο από 65% των μονομαχιών του. Αμφότεροι οι αριθμοί προέρχονται περισσότερο από τις τοποθετήσεις και την οξυδέρκεια του, παρά από τα σωματικά του προσόντα.

Καταληκτικά, ο Παναθηναϊκός παίρνει έναν παίκτη με μεγάλο κίνητρο για διάκριση. Αυτή η φλόγα τον έκανε να πει όχι στη πρόταση που δέχθηκε το καλοκαίρι και αυτό περιμένει από εκείνον ο Γιοβάνοβιτς. Είναι ένας παίκτης που θα κοιτάξει πάντα τον τρόπο να σκοράρει, που επιδιώκει το 1 εναντίον 1 όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Όλα αυτά και όντας προσηλωμένος τακτικά και από τους καλύτερους αμυντικά εξτρέμ στη Κροατία.

loading...

Previous articleΗ αδιανόητη ρήτρα του Αλμέιδα!
Next articleΗ παρανόηση των ξένων για τη «ρήτρα 15 εκατομμυρίων» του Τζίμα

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here