Ο Ισπανός έδειξε την ποιότητα του στο ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό.

Ο Φαμπιάνο αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού μετά την ήττα του Άρη από τον ΟΦΗ και έτσι τέθηκε εκτός διάθεσης Άκη Μάντζιου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Την ανατικατάσταση τού ανέλαβε ο Φραν Βέλεθ, με τον έμπειρο Ισπανό κεντρικό αμυντικό να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του αγώνα, όντας από τους διακριθέντες στο ντέρμπι.

Κατάφερε να καλύψει σημαντικό μέρος της άμυνας του Άρη, κινούμενος κυρίως λίγο πιο μπροστά από την περιοχή του Χουλιάν Κουέστα, όπως φαίνεται στο heatmap του.

Σε αυτά τα σημεία του γηπέδου κατάφερε να κερδίσει 6 μονομαχίες, απέναντι στους ποιοτικούς επιθετικούς της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι φημίζονται για την ικανότητα τους στο ψηλό παιχνίδι, βγάζοντας όμως και άμυνες αρκετά μακριά από τα καρέ της ομάδας του.

Εκτός αυτού, ο Βέλεθ μπόρεσε να αποσοβήσει επικύνδυνες καταστάσεις σε ανοργάνωτη άμυνα, εξουδετερώνοντας 7 δεύτερες μπάλες, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πολιορκήσει την περιοχή του Άρη.

Στη μετάβαση είχε αρκετά δύσκολο έργο, όμως με το 8/16 στις πάσες μπροστά πρόσφερε κατοχές ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο για τους «κιτρινόμαυρους».

Συνοπτικά, ο Φραν Βέλεθ έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον Άρη, δείχνοντας όλα τα μαχητικά του χαρακτηριστικά στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here