Ο Ολυμπιακός προχωράει το μεταγραφικό σχεδιασμό του και πάντα, σε πρώτο πλάνο παραμένουν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Άλλωστε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να διατηρήσει τον περσινό κορμό της ομάδας που κατέκτησε το Conference League και οι ερυθρόλευκοι δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο λόγος για τους τρεις δανεικούς, Ντάνιελ Ποντένσε, Νταβίντ Κάρμο και Αντρέ Όρτα, αλλά και φυσικά και τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν του Ολυμπιακού με 33 γκολ, Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Αν δούμε τα νούμερα πιο συγκεκριμένα θα γίνει απολύτως κατανοητό το ποσό που αναγράφεται στον τίτλο.

Η Πόρτο ζητάει για τον Κάρμο, 17.5εκ. ευρώ όσο είναι το συμφωνημένο ποσό της ρήτρας δηλαδή και δεν δείχνει, προς το παρόν τουλάχιστον, διάθεση να πέσει παρακάτω. Η Γουλβς στις διαπραγματεύσεις για τον Ποντένσε για τον οποίο όπως φαίνεται δεν υπήρχε τελικά ρήτρα, μετά την εξαιρετική του σεζόν ζητάει 10εκ. ή και παραπάνω για να προχωρήσει σε πώληση.

Όσον αφορά τον Αντρέ Όρτα τα δεδομένα είναι αρκετά συγκεκριμένα εξ αρχής, με την Μπράγκα να απαιτεί ολόκληρο το ποσό της ρήτρας, δηλαδή τα 6εκ. ευρώ. Με ένα άθροισμα αυτών με τις μίνιμουμ απαιτήσεις της Γουλβς φτάνουμε στα 33.5εκ. ευρώ. Αν σε αυτά βάλουμε και τα χρήματα που έχουν προσφερθεί στον Ελ Κααμπί, με μια πρόταση διετούς συμβολαίου και αξίας 5.5εκ. ευρώ ήδη… ακουμπάμε τα 40εκ. ευρώ, 39 πιο συγκεκριμένα.

Αν υποθέσουμε ότι οι Πειραιώτες καταφέρνουν να κρατήσουν εκτός του Μαροκινού επιθετικού και τους άλλους 3 δανεικούς με μόνιμη μεταγραφή, και υπολογίσουμε ως μίνιμουμ διάρκεια συμβολαίου τα 3 έτη είναι δεδομένο ότι με μέσο όρο ένα ετήσιο συμβόλαιο ύψους 1.5εκ. ευρώ, οι συνολικές δαπάνες που θα κληθεί να έχει ο Ολυμπιακός σε βάθος ετών ξεπερνούν τα 50εκ. ευρώ!

Ένα ποσό αν μη τι άλλο τεράστιο, ιδιαίτερα όταν αναφέρουμε ότι αυτό αφορά μονάχα 4 ποδοσφαιριστές. Μένει πλέον να δούμε τι θα συμβεί και αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να κλείσουν θετικά τις συγκεκριμένες υποθέσεις που… καίνε.


Previous articleΑΕΚ: Οι οικονομικές λεπτομέρειες και τα ποσά της μεταγραφής του Κοϊτά
Next articleΓερεμέγεφ: «Χρυσό» συμβόλαιο από τη Σεούλ, πρόταση και από τον Αστέρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here