Ο Γουίλιαν είναι εδώ και περίπου μια εβδομάδα παίκτης του Ολυμπιακού και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να δείξει σε τι κατάσταση είναι μετά την επανέναρξη της Super League, όπου θα αρχίσει και να χρησιμοποιείται. Ο 36χρονος έχει πίσω του μια τεράστια καριέρα όχι μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, αφού μιλάμε για παίκτη που έχει μια γεμάτη εξαετία με 70 παιχνίδια με την «σελεσάο».

Το αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση είναι πως μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Γουίλιαν κατάφερε να συμμετάσχει σε πέντε μεγάλες διοργανώσεις, δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014,2018) και τρία Κόπα Αμέρικα (2015,2016,2019), κατακτώντας μάλιστα το τελευταίο. Συνολικά ο αριθμός φτάνει τα 21 παιχνίδια, με 1 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας πάνω από 1.100 αγωνιστικά λεπτά.

Το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αγωνίστηκε στα 5 από τα 7 παιχνίδια της εθνικής του, με 150 αγωνιστικά λεπτά, γνωρίζοντας το ντροπιαστικό 1-7 από τη Γερμανία και τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση με την ήττα από την Ολλανδία στον μικρό τελικό με 3-0. Στο Κόπα Αμέρικα του 2015, ο 27χρονος τότε Γουίλιαν είχε πιο βασικό ρόλο με 306 λεπτά, αλλά η πορεία της «σελεσάο» ήταν πολύ… φτωχή με αποκλεισμό στα προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι από την Παραγουάη.

Ο ρόλος του παρέμεινε βασικός και στο επετειακό Κόπα Αμέρικα του 2016, με 256 αγωνιστικά λεπτά σε τρία μόλις παιχνίδια και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από τον όμιλο. Στα γήπεδα της Ρωσίας η πορεία της Βραζιλίας ήταν κάπως καλύτερη, ωστόσο η «σελεσάο» αποκλείστηκε και πάλι άδοξα στους «8» από το Βέλγιο. Ο Γουίλιαν παρέμεινε βασικός με 360 αγωνιστικά λεπτά σε 5 παιχνίδια.

Για να κλείσει η πορεία του στην Εθνική ομάδα με το Κόπα Αμέρικα του 2019, όταν και πήρε τον λιγότερο χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, με 83 λεπτά σε 4 από τα 6 παιχνίδια. Μάλιστα στο 5-0 κόντρα στο Περού στον όμιλο πέτυχε και το μοναδικό του γκολ σε μεγάλο τουρνουά. Ωστόσο η πολυπόθητη κατάκτηση ήρθε αφού η χώρα του έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου επικράτησε με 3-1 επί του Περού και έτσι έκλεισε την παρουσία του στην Εθνική, ως κάτοχος του θεσμού.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here