Αποχώρησαν από τις ομάδες τους, όμως σίγουρα παρουσίασαν έργο.

Για ακόμα μια φορά είχαμε ένα πρωτάθλημα με αρκετές λύσεις συνεργασίας μεταξύ ομάδων και προπονητών, με μερικούς από αυτούς να δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι, καθώς κατά το πέρασμα τους από την Ελλάδα κατάφεραν να δείξουν ενδιαφέροντα αγωνιστικά στυλ στις ομάδες τους, ανεβάζοντας επίπεδο ποιοτικά ολόκληρη τη Superleague.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 5 προπονητές που θα θέλαμε να ξαναδούμε στηνν Ελλάδα, θεωρώντας πως το έργο τους έμεινε ημιτελές.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή του πλέον Ομοσπονδιακού μας προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έφτασε την περσινή σεζόν μια… ανάσα από την πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κρατούσε και φέτος σε τροχιά τίτλου, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Φατίχ Τερίμ.

Η διαφορά στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού ήτανε κάτι παραπάνω από εμφανής μετά την απομάκρυνση του Γιοβάνοβιτς, τον οποίο θα δούμε στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, μετά από 113 αγώνες με τους «πράσινους».

Σάσα Ίλιτς

Με τον ερχομό του στη χώρα μας, ο Ίλιτς καθοδήγησε τον Ατρόμητο σε μια «εκρηκτική» αρχή, την οποία -φυσιολογικά- δεν την ακολούθησε ανάλογη συνέχεια. Με αυτόν στον πάγκο του, η ομάδα του Περιστερίου παρουσίασε μια πιο συμπαγή προσέγγιση στους αγώνες της, κάτι που την έκανε και δύσκολη αντίπαλο απέναντι στις ομάδες των playoffs.

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους, με τον Σάσα Ίλιτς να πηγαίνει στη Ρωσία και τη Νίζνι, την οποία κατάφερε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία. Ο 46χρονος τεχνικός μέτρησε 28 παιχνίδια στην Ελλάδα.

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Μπορεί η θητεία του στον Ολυμπιακό να χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη, όμως είναι λογικό να θεωρεί πως αδικήθηκε στο λιμάνι, προλαβαίνοντας να καταγράψει μόλις 22 αγώνες με τους «ερυθρόλευκους».

Η σταθερότητα ήταν αυτό που έλλειπε από την ομάδα του, η οποία έδειχνε σημαντική αφέλεια μεσοανασταλτικά, με τον Ισπανό να μην καταφέρνει να επαναλάβει στην Ελλάδα την απόλυτη επιτυχημένη πορεία που είχε στη Γρανάδα, όμως σίγουρα θα θέλαμε να τον ξαναδούμε για περισσότερο χρονικό διάστημα στη Superleague, μιας και κυκλοφορεί ως ελεύθερος.

Βάλντας Νταμπράουσκας

Ένα από τα σηματνικότερα λάθη, όπως αποδείχθηκε, της φετινής σεζόν για τον ΟΦΗ, ήταν η απόλυση του Βάλντας Νταμπράουσκας από το Ηράκλειο, καθώς ο Λιθουανός έμοιαζε ο πλέον κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα στα playoffs. Μεγάλες νίκες και θελκτικό ποδόσφαιρο είχαν δώσει μεγάλη ώθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό για μια πετυχημένη σεζόν.

Η αποχώρηση του έφερε την πρόσληψη του Πέπε Μελ και στον ΟΦΗ είδαν τη σεζόν τους να «γκρεμίζεται» μέσα σε λίγες εβδομάδες, μένοντας αρκετά μακριά από τον στόχο της πρώτης εξάδας. Ο Νταμπράουσκας θα αναλάβει την Ομόνοια από την αρχή της νέας σεζόν, ύστερα από 38 αγώνες στον πάγκο των Κρητικών.

Κρις Κόουλμαν

Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν ικανοποιητικό για τον Ατρόμητο με τον Κρις Κόουλμαν στον πάγκο, ωστόσο βάσει των πεπραγμένων του τη σεζόν 2022/23, θεωρούμε πως έπρεπε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Το επιθετικογεννές στυλ του Ουαλού προπονητή έκανε τον Ατρόμητο μια αρκετά fun to watch ομάδα, σε αυτά τα 61 παιχνίδια που προπόνησε, πριν αντικατασταθεί από τον Σάσα Ίλιτς που προαναφέρθηκε. Πλέον ο Κόουλμαν θα συνεχίσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ΑΕ Λεμεσσού.

loading...

Previous articleΠαραμένει στον Παναθηναϊκό ο Ζέκα!
Next articleΣτην Πορτογαλία για την Μπενφίκα ο Παυλίδης!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here