Ποιους παίκτες έχει αγοράσει για την ιταλική ομάδα.

Μεγάλη καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει πίσω του ο Χαβιέ Ριμπάλτα, με τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ένωσης να έχει ολοκληρώσει ορισμένες μεταγραφές που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τη «Μεγάλη Κυρία».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τέσσερις από τις πιο πετυχημένες κινήσεις, που έδωσαν πράγματα στην ομάδα από την Ιταλία.

Κίνγκσλεϊ Κομάν:

Ο Γάλλος εξτρέμ αποτελεί μια από τις πολύ έξυπνες κινήσεις του Ισπανού τεχνικού διευθυντή, ο οποίος σε συνεργασία με το τιμ του, είχε εντοπίσει τον ταλαντούχο Γάλλο, που φορούσε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μπορεί με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να κατέγραψε μόλις 22 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ, ωστόσο αυτές αποδείχτηκαν αρκετές για να προσφέρει η Μπάγερν Μονάχου 21 εκατομμύρια ευρώ και να τον κρατήσει στη Γερμανία από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Άλβαρο Μοράτα

Το όνομα του Άλβαρο Μοράτα έχει συνδεθεί με τις σύγχρονες επιτυχημένες πορείες της Γιουβέντους σε Ιταλία και Ευρώπη, με τον Ριμπάλτα να συνεισφέρει στην αγορά του με 20 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι 2014, πραγματοποιώντας 185 εμφανίσεις, κατά τις οποίες σκόραρε 59 γκολ, ενώ έδωσε και 39 ασίστ.

Ο Μοράτα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, πρωταγωνίστησε στην πορεία του ιταλικού συλλόγου μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το καλοκαίρι του 2016 έμελλε να προσφέρει κέρδος στη Γιουβέντους, αφού η Ρεάλ τον πήρε πίσω με 10 εκατομμύρια περισσότερα από όσα τον είχε αγοράσει.

Πάουλο Ντιμπάλα

Τον βραχύσωμο και ταλαντούχο Αργεντίνο, που είχε 3 χρόνια προϋπηρεσία στο ιταλικό ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα της Παλέρμο, αποφάσισε να εμπιστευτεί ο Χαβιέ Ριμπάλτα, δαπανώντας 11.9 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως, αφού ο Πάουλο Ντιμπάλα αποτέλεσε για αρκετό καιρό ένα από τα πιο «hot» ονόματα στα τεκτενόμενα. Οι 293 εμφανίσεις του με τη «Γιούβε» μιλάνε από μόνες τους, ειδικά αν συνυπολογίσουμε σε αυτές τα 115 γκολ και τις 48 ασίστ. Τελικά το 2022 μετά από μια γεμάτη επταετία στο Τορίνο παραχωρήθηκε έναντι 41 εκατομμυρίων στη Ρόμα.

Άλεξ Σάντρο

Η περίπτωση του Βραζιλιάνου αριστερού οπισθοφύλακα διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς είναι ο μόνος που δεν είχε προσφέρει κέρδος μετά από πώληση.

Ακόμα και έτσι, τα 28 εκατομμύρια που αποφάσισε ο Ριμπάλτα πως έπρεπε να δωθούν στην Πόρτο, αποδείχθηκαν σωστά, από τη στιγμή που ο Σάντρο κατέγραψε 327 συμμετοχές σε 9 χρόνια (!) με τα χρώματα της Γιουβέντους. Σε αυτές μέτρησε 16 γκολ και 32 ασίστ, ενώ συνέχισε ως ελεύθερος στη Φλαμένγκο.

loading...

Previous articleO Ριμπάλτα και η (τότε) ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!
Next articleΝαούμοφ: Από τα λίγα… strike out του ΟΦΗ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here