Ολυμπιακός και Πόρτο κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκετές φορές το φετινό καλοκαίρι και πλέον φαίνεται πως έχουν βρει την οριστική συμφωνία για την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο από τους Πειραιώτες. Αν και ακόμα δεν είναι τίποτα βέβαιο όσον αφορά τους οικονομικούς όρους και τον τρόπο της συμφωνίας το επικρατέστερο σενάριο έχει ως εξής.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δαπανήσουν ένα ποσό γύρω στα 15εκ. ευρώ. Αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Τα 11εκ. θα είναι το φιξ ποσό της μεταγραφής του 24χρονου, ενώ 4εκ. ευρώ θα πιστωθούν στην Πόρτο υπό τη μορφή του μπόνους.

Μιλάμε φυσικά για ποσά τα οποία δεν έχουν ξαναδοθεί ποτέ από ελληνική ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή και είναι αντίστοιχα (σ.σ 12+3εκ. ευρώ) με αυτά που θα δώσει η Βόλφσμπουργκ στον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Φυσικά οι Πορτογάλοι έχουν προνοήσει να βάλουν και ποσοστό μεταπώλησης στον Ανγκολέζο, που θα φτάνει το 10%, σύμφωνα με όσα λέγονται.

Τέλος όσον αφορά τον ίδιο τον παίκτη, θα κερδίζει 1.5εκ. ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα πέντε έτη, δηλαδή μιλάμε για μια μεταγραφή που σε βάθος χρόνου αναμένεται να κοστίσει στους Πειραιώτες πάνω από 20εκ. ευρώ συνολικά.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here