Η Λειψία διαθέτει ένα αρκετά νεανικό σύνολο, κυρίως δημιουργία του συστήματος που ακολουθεί με την απόκτηση ποδοσφαιριστών από άλλους RedBull συλλόγους (π.χ. Salzburg, Bragantino).

Λειτουργεί ως το ανώτατο σκαλί για έναν ποδοσφαιριστή που επιλέγει να αποτελέσει μέρος του συγκεκριμένου συστήματος. Πλέον αγωνίζεται ανελλιπώς στο κορυφαίο επίπεδο, κάνει πρωταθλητισμό, “κοντράρει” τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου.

Κι αυτό γιατί έχει παίκτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν τέτοιο σκοπό. Έναν κορμό από ποδοσφαιριστές που κάθε μεγάλη ομάδα θα λάτρευε να εντάξει στο δυναμικό της. Ενδεικτικά, Σζομποσζλάι, Λάιμερ, Γκβάρντιολ, Σιμακάν, Ενκουνκού.

Ο πρώτος μετρά φέτος 30 συμμετοχές 5 γκολ και 13 ασσίστ, νούμερα που έχουν κάνει μεγάλους συλλόγους ( όπως η Ίντερ) να ασχολούνται μαζί του. Δύσκολα θα αποχωρήσει όμως αν δεν δωθεί το απαραίτητο ποσό. Είναι εξάλλου μοναδική περίπτωση παίκτη: 10αρι με έφεση στη δημιουργία, πανήψυλος, δυνατός και συνάμα ευέλικτος.

Το συμβόλαιο του Λάιμερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και φεύγει για την Μπάγερν, σε άλλη μια “αρπαγή” ενός εξαιρετικού παίκτη από άλλη ομάδα της Μπουντεσλίγκα για τους Βαυαρούς. Τι πιο σύνηθες να συμβεί.

Φανταστείτε το εξής σενάριο: Πουλάς τα δύο σου στόπερ για 85 εκατομμύρια συνολικά και μετά από 1 χρόνο έχεις άλλα δύο που “τρελαίνουν” την Ευρώπη. Για τον έναν έχει ήδη απορριφθεί πρόταση ύψους 90 εκατομμυρίων και αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του Μουντιάλ (άσχετα με το τι του έκανε ο Μέσσι).

Ο άλλος επίσης νεαρός με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης, όχι στο επίπεδο του Γκβάρντιολ άλλα κανείς δεν θα έλεγε “όχι” στο να τον αποκτήσει. Πουλάς Κονατέ, Ουπαμεκανό – Έχεις Γκβάρντιολ – Σιμακάν.

Και έχει και γλυκό! Φυσικά το καλύτερο για το τέλος, Κρίστοφερ Ενκουνκού. Παρακολουθώντας τον ψάχνεις να βρεις τι θέση παίζει, γιατί 10άρι με τέτοια έφεση στο σκοράρισμα δεν υπάρχει, ενώ φορ δεν είναι. Πάντως είναι τρομερός.

Και θα στερηθεί των υπηρεσιών του η Λειψία από το καλοκαίρι, θα τον βλέπουμε στην Πρέμιερ με την φανέλα της Τσέλσι. Σίγουρα εκεί θα “πέσει” ο ρυθμός σκοραρίσματος του, όμως έχει δείξει ήδη πως μπορεί να τα καταφέρει στο κορυφαίο στάδιο, το Τσάμπιονς Λιγκ.

loading...

Previous articleΠΑΣ Γιάννινα: Συνεχίζει στην Πολωνία ο Ποζνάνσκι (pic)
Next articleO Κουρμπέλης, η Σκωτία και ο Παναθηναϊκός

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here