Ο Γκουστάβο Πογιέτ ανακοίνωσε τις κλήσεις της Εθνικής για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Euro 2024. Μερικές κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού δημιούργησαν απορίες και έχουν κάνει τον κόσμο να σκέφτεται, εάν η εθνική έχει γίνει ένα κλειστό κλαμπ που δεν αλλάζουν οι παίκτες ανάλογα με την απόδοση που έχουν με τις ομάδες τους.

Κάποιες κλήσεις δεν χωράνε αμφιβολία, όπως ο Φορτούνης, που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια και ο Κωνσταντέλιας, που θα παίξει για πρώτη φορά με τη γαλανόλευκη. Κάποιοι παίκτες όμως που είχαν καλές σεζόν, ίσως να δικαιούνται να κληθούν ως επιβράβευση των κόπων τους. Για παράδειγμα, ο Μανδάς ήταν εκπληκτικός φέτος με τον ΟΦΗ και κάνει σεζόν καριέρας,δε κλήθηκε ούτε στην εθνική ανδρών, ούτε στην ελπίδων! Ακόμη, ο Δημήτρης Νικολάου, που είναι βασικός και αναντικατάστος στη Σπέτσια δεν κλήθηκε, με τον Γκουστάβο Πογιέτ να προτιμάει τους Τζαβέλλα και Ρέτσο( ο οποίος ήταν αρκετό καιρό τραυματίας), που έχουν αγωνιστεί πολύ λιγότερο και δεν ενθουσίασαν με την απόδοση τους.

Συνεχίζουμε στους επιθετικούς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να καλέσει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή στην Ανκαραγκουτσού και όχι τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική ελπίδων, αλλά είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και ένας παίκτης που τα χαρακτηριστικά του λείπουν από την Εθνική. Ακόμη, ίσως η μεγαλύτερη απορία που έχει δημιουργηθεί είναι η μη κλήση του Τάσου Δουβίκα. Ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie, μαζί με τον Xavi Simons, δεν κλήθηκε στην Εθνική, χωρίς να υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματισμό ή κάποιο παράπτωμα του παίκτη.

Τέλος, η Εθνική δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να δει τις διαθέσεις του Χρήστου Ζαφείρη, του 20χρονου χαφ της Σλάβια Πράγας, που έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές και της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Ειδικά σε μια θέση που η χώρα μας πονάει, αυτή του κεντρικού χαφ.

** Την στιγμή που γράφετε το άρθρο κανένας από τους παίκτες δεν είναι τραυματίας ή μη διαθέσιμος για να κληθεί στην εθνική

loading...

Previous articleΚλήθηκε και με το νέο προπονητή της Βενεζουέλας ο Γκρατερόλ
Next articleΣενάριο για Χάμες και Νότιγχαμ Φόρεστ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here