Με επιλογές παικτών από ομάδες των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ, το TransferGeeks σας παρουσιάζει τους καλύτερους «11» της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League.

Τερματοφύλακας: Μανδάς

Ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση είναι μεγάλος, αλλά ο 21χρονος τερματοφύλακας του ΟΦΗ αξίζει να την πάρει.

Αυτός καθώς φέτος έχει κάνει μία πραγματικά απίστευτη χρονιά. Έχει δεχθεί 8 γκολ λιγότερα από ότι υπολογιζόταν (XCG) με μερικές μεγαλειώδεις εμφανίσεις, ενώ έχει τις περισσότερες αποκρούσεις σε όλο το πρωτάθλημα.

Αριστερό μπακ: Πήλιος

Ο Έλληνας αριστερός μπακ είναι η μεγάλη αποκάλυψη του ΠΑΣ Γιάννενα και πιθανότατα ένας ακόμη παίκτης από τους Γιαννιώτες ο οποίος θα καταλήξει να παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Αμυντικά και επιθετικά έχει αποδειχθεί μία αξιόπιστη λύση για τον Θανάση Στάικο, μόλις στα 22 του χρόνια.

Αριστερός κεντρικός αμυντικός: Μουκουντί

Η απόκτηση του Μουκουντί από την ΑΕΚ ήταν μία από τις καλύτερες κινήσεις που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι. Ο 25χρονος Καμερουνέζος στόπερ κερδίζει το 71% των μονομαχιών στις οποίες συμμετέχει, κάνει πολύ λίγα λάθη και βοηθάει στο χτίσιμο του παιχνιδιού, με αποτελεσματικότητα στις πάσες του πάνω από 92%.

Δεξιός κεντρικός αμυντικός: Ίνγκανσον

Άλλη μία θέση που οι επιλογές ήταν πολλές, αλλά σίγουρα ο Ισλανδός έχει θέση σε αυτήν την ενδεκάδα. Εξαιρετικός στις μονομαχίες με ποσοστά κοντά στου Μουκουντί και ανίκητος στον αέρα, ο Ίνγκανσον κάνει μία ακόμη εξαιρετική χρονιά.

Βοηθάει πάρα πολύ στο build up -όπου τον έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ- και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Ρόμα για την περίπτωση του.

Δεξί μπακ: Ρόντινεϊ

Ο Βραζιλιάνος ήρθε και με το… καλημέρα έλυσε το πρόβλημα που υπήρχε επί χρόνια στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Πάρα πολύ απειλητικός στην επίθεση και συνεπής στην άμυνα, ο Ρόντινεϊ δείχνει ότι παίζει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Ακόμη, αποτελεί βασική επιλογή του Μίτσελ κατά τη διάρκεια της.. αντεπίθεσης του Ολυμπιακού, πράγμα που δείχνει ακόμη περισσότερο την αξία του.

Χαφ: Χουάνγκ

Ο Κορεάτης μπαίνει στη συζήτηση για τη καλύτερη μεταγραφή -τουλάχιστον- του Ολυμπιακού. Ένα ακούραστο κομπιούτερ στο κέντρο του γηπέδου, ο Χουάνγκ μοιράζει εξαιρετικά τη μπάλα, περνώντας με επιτυχία περισσότερες από εννέα πάσες ανά παιχνίδι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Έχει πολύ λίγα λάθη αναλογικά με τις επαφές του και πέρα από όλα αυτά είναι ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει με το σουτ του, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές τη φετινή χρονιά.

Χαφ: Πινέδα

Δε θα μπορούσε να υπάρχει ενδεκάδα χωρίς τον Πινέδα. Ο Μεξικανός με εννέα γκολ και δύο ασίστ είναι ένας από τους κύριους λόγους που η ΑΕΚ είναι μία ανάσα από τη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Είναι ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες expected assist στο πρωτάθλημα, άσχετα αν σε πολλές περιπτώσεις οι συμπαίκτες του δε σκόραραν μετά τις πάσες που τους έδωσε. Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει είναι η ικανότητα του να γίνεται συνέχεια απειλητικός για τον αντίπαλο, ενώ είναι και ένας από τους πιο «εύστοχους» παίκτες της ΑΕΚ.

Ακραίος επιθετικός: Κωνσταντέλιας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρότζεκτ που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Κωνσταντέλιας έχει την ικανότητα να γεμίζει γήπεδα… μόνος του. Ο Έλληνας άσσος διαθέτει μία εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού και μπορεί να περνάει τη μπάλα με κάθε τρόπο στους συμπαίκτες του.

Οι 3,3 πάσες στην αντίπαλη περιοχή ανά ματς με 61,8% επιτυχία λένε σίγουρα ένα καλό κομμάτι της ιστορίας.

Ακραίος επιθετικός: Μαντσίνι

Ο Αργεντινός διανύει τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Επτά γκολ και επτά ασίστ συνολικά (5 και 5 στο πρωτάθλημα) κρατώντας ψηλά τον Άρη στον πρώτο γύρο και κάνοντας πολύ γρήγορα τη διαφορά στον δεύτερο.

Ακόμη, ο Μαντσίνι έπαιξε με συνέπεια (σχεδόν) σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και δε μπορούμε να παραγνωρίσουμε όσα δίνει στο αμυντικό κομμάτι.

Επιθετικός: Λιβάι Γκαρσία

Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα να κάνει τον Λιβάι Γκαρσία επιθετικό αποδείχθηκε ιδιοφυής. Ο 25χρονος φορ έχει πετύχει 15 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μοιράζοντας ακόμη 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Βρίσκεται μέσα σε κάθε φάση και έχει τον τρόπο να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων αμυντικών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ενδιαφέρον που υπάρχει από πολλές ομάδες του εξωτερικού.

Επιθετικός: Μπακαμπού

Ο φορ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Πρώτος σκόρερ της Super League με 13 γκολ, πολύ καλές κινήσεις και πολλούς βαθμούς που έχει κάνει… δώρο στην ομάδα του, ο Μπακαμπού δείχνει στον Ολυμπιακό ότι δε χρειάζεται άλλον σέντερ φορ.

Έχουμε ήδη εξηγήσει πως η κριτική που δέχεται για τις χαμένες ευκαιρίες δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, με τα 0,78 γκολ ανά 0,58 expected goals να μιλάνε από μόνα τους.

loading...

Previous articleO πρώην του Άρη που παλεύει για τη σωτηρία παρέα με το Φάμπρεγκας
Next articleΗ Ντόρτμουντ απέκτησε τον 14χρονο Έλληνα Γιάννη- Χρήστο Κώστογλου!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here