Ο ΠΑΣ Γιάννινα, θέλοντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας του, προχώράει στην απόκτηση του Χερόνιμο Μπορταγκαράι, ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, που διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός aggresive και δυναμικού παίκτη.

Ο Μπορταγκαράι, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Ντανούμπιο, ομάδα της πατρίδας του, Ουρουγουάης, μετρώντας 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ομολογουμένως, πρόκειται για έναν έτοιμο παίκτη, με παιχνίδια στα πόδια του, σε ένα αρκετά δυναμικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Primera Division της Ουρουγουάης.

Ο 22χρονος Ουρουγουνός, έχει ύψος 1.84, κάτι το οποίο δικαιολογεί και το 72,3% των κερδισμένων αμυντικών μονομαχιών που διαθέτει, ενώ πρόκειται και για έναν ικανό ”κλέφτη”, καθώς μετράει 5,5 κλεψίματα ανα παιχνίδι.

Παρά το γεγονός ότι είχε εμπλοκή σε αρκετές μονομαχίες και αγωνίστηκε 2.700 αγωνιστικά λεπτά την περσινή σεζόν, δέχτηκε μόλις 3 κίτρινες κάρτες, γεγονός που δείχνει ότι τα μαρκαρίσματα του ήταν αρκετά προσεκτικά.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω heat map, ο Μπορταγκαράι δραστηριοποιείται κυρίως στο αριστερό μισό του γηπέδου, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε ότι για κεντρικός αμυντικός, αναλαμβάνει πολλά ανεβάσματα στο 2ο μισό του γηπέδου, κινήσεις που θυμίζουν αρκετά αυτές ενός κλασικού αριστερού μπακ-χαφ.

Αδυναμό του σημείο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το passing game του, καθώς το ποσοστό με τις πετυχημένες του πάσες ανά αγώνα, ανέρχεται στο φτωχό 81% (35 πάσες ανά αγώνα)

Στον επόμενο πίνακα, μπορούμε να δούμε ένα από τα πολλά παιχνίδια που ο Ουρουγουανός κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στις οποίες είχε συμμετοχή, χάνοντας μόλις 1 (!) από τις 11.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και από τα στατιστικά στοιχεία, πρόκειται για έναν έτοιμο και πολύ δυναμικό κεντρικό αμυντικό, με αρκετές κερδισμένες μονομαχίες ανά αγώνα, με τη δημιουργία του παιχνιδιού από τα πόδια του ωστόσο να αποτελεί το μοναδικό αδύναμο αγωνιστικό του στοιχείο.

loading...

Previous articleΡαμόν: Από τη «σχολή» του Μαρσέλο, με μεγάλες φιλοδοξίες (Wyscout Analysis)
Next articleΤι πέτυχε ο Μπότος στο εξάμηνο του στη Σέριφ – Ποια η προοπτική της επιστροφής του

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here