Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό για τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Athens Kallithea ως ελεύθερος, με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Ο Βαλμπουενά στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια με την φανέλα του Ολυμπιακού μετρώντας 150 συμμετοχές πετυχαίνοντας 18 γκολ αλλά μοίρασε και 43 ασίστ! Στο παλμαρέ του κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος. Να θυμίσουμε πως ο Βαλμπουενά έχεις φορέσει τις φανέλες των Λυών, Φενερμπαχτσέ, Ντιναμό Μόσχας αλλά τα περισσότερα χρόνια του τα πέρασε φορώντας την φανέλα της Μαρσεϊγ με την οποία είχε 330 συμμετοχές, 38 γκολ και 58 ασιστ, ενώ κατέκτησε τρία League Cup, δύο Super Cup και ένα πρωτάθλημα! Υπήρξε και διεθνής με την εθνική Γαλλίας στην οποία είχε 58 συμμετοχές.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αρκετά χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα, αναλυτικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον ερχομό μου στην Athens Kallithea. Είμαι ενθουσιασμένος που θα γνωρίσω όλους στην ομάδα και ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η δέσμευσή μου να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα και εύχομαι να έχουμε μία δυνατή σεζόν. Θέλω, επίσης, να προσθέσω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή μου στην Ελλάδα, αυτή η χώρα είναι υπέροχη», ο Βαλμπουενά θα πιάσει άμεσα δουλειά επί τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, Μάσιμο Ντονάτι.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here