Ο Ντέγιαν Λόβρεν έρχεται στον ΠΑΟΚ έχοντας πίσω του μια λαμπρή καριέρα τόσο στη Γαλλία με τη Λιόν, όσο και στην Premier League, με τις Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ. Ο Κροάτης στο ξεκίνημα της καριέρας του, μέσα σε 3.5 χρόνια έκανε τρεις μεταγραφές που για τα δεδομένα της εποχής ήταν ακριβές, ειδικά αυτή στους «ρεντς».

Τον Ιανουάριο του 2010, ήρθε η πρώτη μεταγραφή από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Λιόν έναντι 9εκατ. ευρώ. Δυόμιση χρόνια μετά η Σαουθάμπτον αγόρασε έναντι 10εκατ. ευρώ. Εκεί πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μόλις ένα χρόνο αργότερα η Λίβερπουλ χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της 25.3εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Έτσι στο σύνολο τους οι μεταγραφές του Κροάτη από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2014 έφτασαν τα 44.3 εκατ. ευρώ, μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Ενώ στο σύνολο τους οι πέντε μεταγραφές που έκανε στην καριέρα του, ο Λόβρεν έφτασαν τα 58εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας και τα 12εκατ. ευρώ της Ζενίτ το 2020, αλλά και τα 2εκατ. της Λιόν τον Ιανουάριο του 2023.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here