Ο Ντέγιαν Λόβρεν ερχόμενος στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μια φοβερή καριέρα, τόσο στη Γαλλία, αλλά κυρίως στην Premier League. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός βρέθηκε το 2014 στο «νησί» παίζοντας μόλις για ένα χρόνο στη Σαουθάμπτον και έπειτα μεταπήδησε στην Λίβερπουλ εκεί όπου έφτιαξε για τα… καλά το όνομα του.

Συνολικά και στα δύο κλαμπ αγωνίστηκε για 162 παιχνίδια, όσον αφορά την Premier League και τα 131 ήταν για την Λίβερπουλ, έχοντας 5 γκολ και 3 ασίστ και πάνω από 10 χιλιάδες αγωνιστικά λεπτά (10.375′). Εκεί κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες με αποκορύφωμα πρώτα την κατάκτηση του Champions League το 2019 και έπειτα της Premier League το 2020.

Ωστόσο προσωπικά για τον ίδιο τα προηγούμενα πέντε χρόνια (σ.σ τέσσερα στη Λίβερπουλ) ήταν τα πιο γεμάτα του. Αυτό φαίνεται και από την άνοδο της αξίας του αφού τη χρονιά που έκανε πράγματα και… θαύματα με την Σαουθάμπτον, σεζόν 2013/14 η αξία του διπλασιάστηκε από τα 10εκατ. στα 20 τιμή που για πρώτη φορά έπιανε στην καριέρα του ο Κροάτης 25χρονος τότε Λόβρεν.

Ενώ η δεύτερη φορά που έπιασε τα 20εκατ. ευρώ ως χρηματιστηριακή αξία ήταν στα τέλη της χρονιάς 2017/18, τιμή που κράτησε για περίπου ενάμιση χρόνο μέχρι τις αρχές του 2020. Έτσι όπως γίνεται κατανοητό ο Κροάτης διεθνής δεν βρέθηκε απλά για να… υπάρξει στην Premier League αλλά βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και με την βοήθεια του Γιούργκεν Κλοπ και έγινε από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος ως ένα σημείο.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here