«Αύριο» ίσως τους δούμε μαζί με τη γαλανόλευκη, σήμερα όμως κοντράρονται στην Τούμπα με στόχο μία νίκη που θα κρατήσει τις ομάδες τους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Από τη B’ ομάδα στα… πέντε εκατομμύρια για κάθε πόδι

O Kουλιεράκης είναι ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα της αξίας των β’ ομάδων. Μετά από μία χρονιά στη Β’ Εθνική πήρε φέτος την ευκαιρία από το… πουθενά για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αντί όμως να φαίνεται η απειρία του, έδειχνε απόλυτα έτοιμος, παίζοντας δίπλα στον Ίνγκανσον (τον οποί γνώρισε πέρυσι στον ΠΑΟΚ Β’) και κέρδισε τις 19 από τις 24 μονομαχίες στις οποίες έλαβε μέρος στα δύο πρώτα παιχνίδια και σύντομα κατάφερε να εκτοπίσει όλους τους υπόλοιπους και να πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του.

Το μεγάλο ατού του Κουλιεράκη είναι το… πόδι του. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο αμυντικό που είναι ικανός με τη μπάλα στα πόδια και έχει ταχύτητα, κάτι όχι ιδιαίτερα συχνό στο ποδόσφαιρο. Απέναντι με τον Λεβαδειακό είχε 104 εύστοχες πάσες από τις 111 που επιχείρησε συνολικά.

Κάτι στο οποίο επίσης ξεχωρίζει είναι οι μονομαχίες του στον αέρα, στις οποίες μάλιστα είναι από τους κορυφαίους σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως θα δούμε παρακάτω. Προφανώς έχουν υπάρξει παιχνίδια που είχε προβλήματα με τις τοποθετήσεις του και στο ένας εναντίον ενός με την μπάλα κάτω, με το τελευταίο κομμάτι να αποτελεί μάλλον το κομμάτι του παιχνιδιού του που πρέπει να δουλέψει περισσότερο.

Ακόμη κι έτσι όμως, υπάρχουν παιχνίδια όπως το πρόσφατο με τον Παναθηναϊκό (0-3) που κέρδισε τις 9 από τις 11 μονομαχίες που έδωσε, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Από το τραγικό ντεμπούτο, στη καθιέρωση και την ασφάλεια

Την ιστορία με το ντεμπούτο του Ντόι την ξέρουμε όλη. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για έναν χαφ που ξαφνικά κλήθηκε να παίξει στο κέντρο της άμυνας, αλλά το θέμα είναι ότι ο Μίτσελ τον στήριξε και εκείνος άντεξε, στην μάλλον δυσκολότερη σεζόν του Ολυμπιακού μετά το 2010 για έναν παίκτη.

Όπως και ο Κουλιεράκης έτσι και ο Ντόι είναι παιδί που έχει ικανότητες με την μπάλα στα πόδια. Αν και δεξιοπόδαρος παίζει ως αριστερός κεντρικός αμυντικός. Μόλις σε τρία παιχνίδια του είχε κάτω από 90% επιτυχίες στις πάσες και έχει καταφέρει να βοηθήσει πολύ στο build up του Ολυμπιακού, με δεδομένο βέβαια ότι είναι σημαντικό πως έχει τη βοήθεια εξαιρετικών χαφ σε αυτό.

Ο Ντόι ακόμη αποφεύγει τα πολλά λάθη, κάτι στο οποίο βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός. Κόντρα στον Ιωνικό η παρουσία του ήταν υποδειγματική, με 47/48 πάσες και κανένα λάθος!

Την ίδια στιγμή είναι πολύ καλός στον τομέα που ο Κουλιεράκης θέλει βελτίωση. Πρόκειται για το ένας εναντίον ενός «χαμηλά» όπου είναι εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα, ενώ συμπωματικά ο τομέα που υστερεί είναι αυτό των εναέριων μονομαχιών. Πολλές φορές δεν είναι απλά θέμα δυνατοτήτων, αλλά θέμα τοποθετήσεων οι οποίες πρέπει να βελτιωθούν.

HEAD TO HEAD

Αμφότεροι αποφεύγουν τα λάθη στις πάσες τους, με τον Ντόι να έχει 92,4% επιτυχία έναντι 90,7% του Κουλιεράκη. Ο τελευταίος είναι καλύτερος στις μακρινές μεταβιβάσεις έχοντας πολύ καλύτερο ποσοστό (58,4% έναντι 40,4%) σε σχεδόν διπλάσιες μεταβιβάσεις ανά αγώνα.

Ο Ντόι είναι (όπως σημειώσαμε παραπάνω) καλύτερος στις μονομαχίες με 72,7% έναντι 62,3% του Κουλιεράκη, ο οποίος όμως είναι όγδοος στην Ελλάδα στις εναέριες μονομαχίες με 64,7% έναντι στο 52,4% του Ντόι.

Ο Κουλιεράκης ακόμη έχει περισσότερα κοψίματα ανά παιχνίδι, με 4,2 έναντι 3,6 του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού.

Ανεξαρτήτως του ποιος είναι καλύτερος πάντως, αμφότεροι αποτελούν δύο ακόμη μεγάλες ελπίδα με τη γενιά τον 2003 στην Ελλάδα να μας υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον.

Ποιος είναι ο καλύτερος από τους δύο;
×
loading...

Previous articleΤα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια… Πάκο, Παντελή, Άκη, Χέρμαν, Άλαν μου…
Next articleVIDEO: Δείτε τον αδερφό του Μαντσίνι που παίρνει ο Παναθηναϊκός

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here