Το μεσημέρι της Τρίτης (20/8) η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη από τον ΠΑΟΚ στην Βόλφσμπουργκ ολοκληρώθηκε έναντι του ποσού των 12εκ. ευρώ+3εκ. μπόνους. Ο Χανιώτης στόπερ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Θεσσαλονικέων και οι Γερμανοί έχουν σημαντικούς λόγους που ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή στη θέση του.

Ο προπονητής των «λύκων» Ραλφ Χάσενχιουτλ, από τον περασμένο Μάρτιο που βρίσκεται στην ομάδα δοκίμασε διάφορα συστήματα. Τα δύο που χρησιμοποίησε κυρίως και φαίνεται να έχει καταλήξει είναι το 3-4-3 και το 3-4-2-1 που είναι και το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκε η Βόλφσμπουργκ στην πρεμιέρα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για φέτος, στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Κόμπλεντζ.

Εκεί τη θέση στο αριστερό άκρο της τριάδας, που αναμένεται να είναι αυτή που θα αγωνίζεται και ο Κουλιεράκης την είχε ο Ζέζιγκερ που είναι και ο μοναδικός καθαρόαιμος αριστερός στόπερ. Θεωρητικά αναπληρωματικός του είναι ο Μορίτζ Γιέντς ωστόσο ο Αυστριακός τεχνικός της ομάδας δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Επομένως όπως γίνεται κατανοητό ο 20χρονος δεν θα αλλάξει μόνο πρωτάθλημα και αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σύστημα που θα αγωνίζεται, αφού αν και έχει μάθει να παίζει πάντα δίπλα του με άλλους τρεις αμυντικούς σε τετράδα, τώρα θα πρέπει να συνηθίσει με δύο, τους Σεμπάστιαν Μπόρναου και Μαξάνς Λακρουά, με τον τελευταίο να είναι και ο αρχηγός.

Έτσι η προσαρμογή του Κουλιεράκη αναμένεται να έχει μια σημαντική διαφορά που θα φανεί αν τον επηρεάσει ή καταφέρει να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας.


Previous article «Ο Μπράνταριτς βρίσκεται και στο στόχαστρο της ΑΕΚ»
Next articleΣτη μεταγραφική λίστα του Ηρακλή και ο Πάβισιτς!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here