Η πορεία του φαινόταν μέσα σε όλη τη σεζόν ότι θα είναι καλή, κανείς όμως δεν περίμενε στην αρχή της ότι ο 20χρονος θα εξελίσσονταν στον απόλυτο ηγέτη της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μπορεί να μην αγωνιστεί στο υπέρτατο ντέρμπι τίτλου, μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ αλλά έχει ένα εξαιρετικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απίθανη φετινή χρονιά του συλλόγου. Συνολικά κατέγραψε 37 παιχνίδια με 4 γκολ και 2 ασίστ. Και γι’ αυτά τα παιχνίδια αξίζει να μνημονεύεται η τρομερή εξέλιξη του κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού στην Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό, έπαιξε το τελευταίο του 90λεπτο.

Απροσπέλαστος σε… αέρα και γη

Στον ΠΑΟΚ έχει το ψευδώνυμο «Air Koulie» κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές και φαίνεται και από τα νούμερα που έχει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο νεαρός στόπερ κατατάχθηκε στο top-20 συνολικά της χρονιάς στη Super League στο ποσοστό επιτυχημένων εναέριων μονομαχιών με 59.2% και δεύτερος για τους Θεσσαλονικείς πίσω από τον Μεϊτέ με 63.9%. Παράλληλα είναι και 12ος αλλά και κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο επιτυχημένο ποσοστό στην περιοχή της ομάδας του με ποσοστό 60%.

Επιπλέον ο Χανιώτης αμυντικός είναι και… απροσπέλαστος χαμηλά, αφού είναι Νο1 για τον ΠΑΟΚ στα σουτ που έχει μπλοκάρει μετρώντας 12 και ευρισκόμενος στη θέση Νο28. Για να γίνει κατανοητό αντίστοιχα παίκτες από ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα βρίσκονται λίγο πιο πάνω του και είναι οι Βίντα και Κάρμο με 13 μπλοκαρίσματα και ο Αράο του Παναθηναϊκού με 14. Αυτό μεταφράζεται και σε 0.53 μπλοκαρισμένα σουτ ανά 90 λεπτά.

Ενώ με βάση του Index του Wyscout ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός του «δικεφάλου» είναι και ο 6ος καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος με 12ο τον Κεντζιόρα και 14ο τον Μιχαηλίδη που θα τον αντικαταστήσει στο «Κλ. Βικελίδης».

Το mentality της ομάδας που πέρασε μέσα από τον Κουλιεράκη

Αυτό που αξίζει επίσης να δούμε είναι το πόσο ταυτίστηκε στο παιχνίδι του, με το… αλάνθαστο που έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ στα τρία εντός έδρας ντέρμπι της Τούμπας. Συνολικά από τις 16 μονομαχίες που έδωσε στην άμυνα τις κέρδισε σχεδόν όλες, πιο συγκεκριμένα τις 14 με ένα ποσοστό ύψους 92%. Κοινώς δεν του έπαιρνες… μπάλα.

Ξεπέρασε φυσικά και των μ.ο. των κοψιμάτων που έχει αφού ανέβηκε στο 5.7 σε σχέση με το 4.2 ολόκληρης της χρονιάς. Παράλληλα το ίδιο συνέβη και με τον μ.ο των εκκαθαρίσεων του αφού από 2.91 που είχε μέσα στη σεζόν σε αυτά τα τρία 90λεπτα ανέβηκε στο 4.7.

Το σίγουρο είναι πως και ο ίδιος ο Κουλιεράκης αλλά και σίγουρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ήθελε να τον έχει μαζί του στον «τελικό πρωταθλήματος» ωστόσο αν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ έρθει και στεφθεί πρωταθλητής θα του αξίζει ένα κομμάτι του φετινού τίτλου.

Πάντως ότι και να συμβεί το καλοκαίρι θα είναι… καυτό για το σύλλογο και τον Χανιώτη αμυντικό, αλλά αυτά είναι κομμάτια που θα τα δουν οι δύο πλευρές, μετά την προσεχή Κυριακή που θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

loading...

Previous articleΗ Αλ Σαντ μηνύει και ζητά 5 εκατ. ευρώ από τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα!
Next articleΦατίχ Τερίμ: Οι 143 μέρες που γύρισαν τον Παναθηναϊκό 3 χρόνια πίσω με… προεδρική υπογραφή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here