Πρόκειται για μια από τις μεταγραφές που πέρασαν στα… ψιλά για τον Ολυμπιακό, ωστόσο πλέον αρχίζει να φαίνεται πως αυτός ο παίκτης μπορεί να συμβάλλει σε ποιότητα, δίνοντας λύσεις στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκμεταλλευόμενος πάντα και την μετακίνηση του Ροντινέι ως εξτρέμ, ο Κοστίνια κόντρα σε Ατρόμητο και Μπράγκα έδειξε πράγματα αρκετά για να διεκδικεί μόνιμα από εδώ και πέρα, θέση στη βασική ενδεκάδα.
Το… πλήρες ντεμπούτο του ως βασικός κόντρα στον Ατρόμητο

Πρώτα κόντρα στους Περιστεριώτες ο 24χρονος μπακ έδειξε πως στις μεταβιβάσεις είναι αξιόπιστος με 32 πάσες σωστές από τις 45 που επιχείρησε (71%), ενώ και στο κομμάτι των μονομαχιών ήταν καλός με 21 κερδισμένες στις 33 και ποσοστό 64%.

Accurate Passes Vs Atromitos
Total Duels/Won Vs Atromitos

Επιπλέον ο Πορτογάλος βοήθησε, όσο είχε την ευχέρεια και στις μεταβιβάσεις που αφορούν το επιθετικό κομμάτι, με 1/1 κάθετη πάσα, 2/3 πάσες στο τελευταίο τρίτο, 3 πάσες στην αντίπαλη περιοχή, και το απίθανο νούμερο των 13/19 προωθημένων πιάνοντας το 68% πιο συγκεκριμένα.

Forward Passes Vs Atromitos

Φυσικά πρώτο μέλημα ενός αμυντικού είναι να είναι ανταγωνιστικός σε αυτό το κομμάτι και ο μπακ του Ολυμπιακού τα κατάφερε εξ’ ίσου καλά. Σε συνολικές μονομαχίες κέρδισε 8 από τις 13 (62%), ενώ έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό 10 κοψιμάτων, περιορίζοντας κάθε απειλή προς την άμυνα των Πειραιωτών, ενώ παράλληλα είχε και 4 εκκαθαρίσεις.

Defensive Duels/Won Vs Atromitos
Interceptions Vs Atromitos

Τέλος όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ο Κοστίνια ήταν επίσης αποτελεσματικός έχοντας 1 επαφή στην αντίπαλή περιοχή και 7 proggresive runs. Επιπλέον ο Πορτογάλος είχε 5/6 επιτυχημένες ντρίμπλες (83%) και 6/7 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες (86%).

Dribbles/Successful Vs Atromitos
Offensive Duels/Won Vs Atromitos
Η… ευρωπαϊκή αύρα του Ολυμπιακού και ο Κοστίνια που δίνει σιγουριά στον Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε την καλή του εικόνα στο πρωτάθλημα και έτσι αποφάσισε να του δώσει θέση βασικού και στο παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα την περασμένη Πέμπτη (3/10) για την 1η αγωνιστική του Europa League. Η παρουσία του 24χρονου ήταν και πάλι πολύ γεμάτη, έχοντας 15/25 κερδισμένες μονομαχίες (60%).

Παράλληλα είχε και 20/31 πάσες (65%) και 4/7 μακρινές μεταβιβάσεις. Ενώ έφτασε και τις 8 προωθημένες από τις 14 μεταβιβάσεις που επιχείρησε (57%) και 2 εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο.

Total Duels/Won Vs Braga
Forward Passes Vs Braga

Στο κομμάτι της άμυνας ο Πορτογάλος αμυντικός έφτασε τις 10 κερδισμένες από τις 14 που έδωσε (71%), 1 εκκαθάριση, 1 σωστό τάκλιν. Επίσης είχε και 17 επανακτήσεις μπάλας, 11 στο αμυντικό μισό και 6 στο αντίπαλο μισό, αλλά και 8 κοψίματα.

Defensive Duels/Won Vs Braga
Interceptions Vs Braga
Recoveries Vs Braga

Tέλος στο επιθετικό κομμάτι λόγω των απαιτήσεων του αγώνα, ο Κοστίνια δεν είχε μεγάλη συνεισφορά, με 4/9 κερδισμένες μονομαχίες, 1/3 σέντρες, 1 επαφή στην αντίπαλη περιοχή, 2 proggresive runs αλλά και 2 κερδισμένα φάουλ.

Το βέβαιο είναι πως όχι μόνο ο Πορτογάλος μπακ δίνει σιγουριά στο δεξί άκρο της άμυνας στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Επιπλέον δείχνει πως οι Πειραιώτες δεν χρειάζεται να ψάξουν και πολύ για την… διάδοχη κατάσταση του Ροντινέι, αφού έχουν έναν εξαιρετικά αξιόλογο παίκτη ήδη στο ρόστερ τους και σε εξαιρετικά εξελίξιμη ηλικία.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here