Η ΑΕΚ είναι φανερό πως προσπαθεί εκτός από μεγάλες κινήσεις, σαν ονόματα, με την άφιξη του Λαμέλα, αλλά και οικονομικά – μεταγραφή Κοϊτά – να δυναμώσει και το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις με Γκούμα και Κοντονίκο αλλά και η επιμονή για Έλληνα στα αριστερά της άμυνας, βλέπε Γιαννούλη ή Κυριακόπουλο.

Όσον αφορά τουλάχιστον τον Βασίλη Κοντονίκο η επιλογή μοιάζει πολύ καλή, αφού ο 18χρονος ήταν από τους διακριθέντες της Λαμίας στα play-off όπου πήρε και τον περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Μάλιστα κατάφερε να βρει και δίχτυα στο Κλ. Βικελίδης σε μια ήττα της ομάδας του με 3-1, ωστόσο τα δείγματα του και στα επόμενα παιχνίδια δεν πέρασαν απαρατήρητα από το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου, με την ΑΕΚ να τον αποκτά τελικά.

Φυσικά την ίδια σεζόν προέκυψε και η μονιμοποίηση του στην Εθνική Κ19, εκεί όπου από τον Οκτώβριο του 2023, όπου και έκανε το ντεμπούτο του, κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια, σκοράροντας και 2 φορές μάλιστα. Επομένως οι 18 συνολικά συμμετοχές του τόσο σε ανδρικό επίπεδο με τη Λαμία, όσο και με την Εθνική ανέβασαν και τη χρηματιστηριακή του αξία.

Μάλιστα κατακόρυφα, αφού την τριπλασίασαν, από τις 50χιλ. ευρώ στις 150χιλ. ευρώ. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή άνοδος στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά, για ένα παιδί που μάλιστα αγωνιζόταν στη Λαμία και όχι σε κάποια ομάδα του Big-4.


Previous articleΟι δύο… μνηστήρες για Τετέ σύμφωνα με το transfermarkt και η «απουσία» του Παναθηναϊκού!
Next article«Έρχεται στην Ελλάδα για να περάσει ιατρικά ο Τετέ»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here