Ο Κώστας Θυμιάνης αποτελεί εδώ και 15 μέρες παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος αμυντικός χαφ ή και κεντρικός αμυντικός θα βρεθεί στην Τούμπα για να ενισχύσει στο ρόστερ το ελληνικό στοιχείο, όπως έγινε και με την απόκτηση του Αντώνη Τσιφτσή.

Το βέβαιο είναι πως αμφότεροι θα κληθούν να βοηθήσουν μέσα στη σεζόν, τουλάχιστον εντός χώρας και γι’ αυτό αποκτήθηκαν κιόλας. Όσον αφορά τον πρώην παίκτη του Πανσερραϊκού μάλιστα έχει ένα εξαιρετικό στοιχείο που μπορεί να προσθέσει στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο «άρχοντας» των… αιθέρων

Αυτό αφορά της εναέριες μονομαχίες στις οποίες ο Θυμιάνης την περασμένη χρονιά, κατάφερε να ξεχωρίσει όντας ανάμεσα στους κορυφαίους σε όλο το πρωτάθλημα. Μάλιστα ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είναι μέσα στους κορυφαίους στις 4 από τις 5 κατηγορίες της σχετικής λίστας.

Πρώτη είναι οι εναέριες μονομαχίες ανά 90λεπτο στις οποίες ο 23χρονος είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης του Πανσερραϊκού, πίσω από τον Άλεξιτς (7.7) με 6.08. Άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας των Σερρών δεν υπάρχει μέσα στους κορυφαίους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είναι ο 2ος καλύτερος κεντρικός αμυντικός του πρωταθλήματος πίσω μόνο από τον Ντουάρτε του Παναιτωλικού(7.4).

Όπως θα δείτε στη σχετική λίστα υπάρχουν ο Ακαϊντίν του Παναθηναϊκού αλλά και ο Μπιανκόνε του Ολυμπιακού ωστόσο έχουν τα μισά παιχνίδια σε σχέση με όσους αναφέρονται παραπάνω.

Ο Θυμιάνης ξεχωρίζει και στις επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες ευρισκόμενος στη θέση Νο19 συνολικά στο πρωτάθλημα. Δεύτερος καλύτερος του Πανσερραϊκού, πίσω από τον Μπέργκστρομ (69.6%), αλλά ξεπερνώντας τον Μορέιρα με 58.3%.

Επιπλέον ο 23χρονος είναι και ο «άρχοντας» των εναέριων μονομαχιών στη δική του περιοχή. Στα εντός της ομάδας τον ξεπερνάνε οι Μπέργκστρομ (39) και Αυλωνίτης (25), ενώ αυτός αντίστοιχα προσπερνάει τον Πεταβράκη (22). Συνολικά βρίσκεται 21ος σε όλο το πρωτάθλημα.

Τέλος ο Κώστας Θυμιάνης έχει καταφέρει να ολοκληρώσει μια εκπληκτική σεζόν σε ευστοχία στη δική του περιοχή με 75%, όντας ο 4ος καλύτερος σε όλο το πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεπερνάει παίκτες όπως ο Φαμπιάνο (69.4%), ο Κουλιεράκης (60%) που έκαναν επίσης φοβερή χρονιά.

Το δεδομένο είναι ότι ο Θυμιάνης θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια θέση στο rotation του ΠΑΟΚ, σε μια θέση που την παρούσα στιγμή είναι… ασφυκτικά γεμάτη αφού μετρά έξι παίκτες. Πάντως είναι στο χέρι του να κερδίσει τη θέση που του αναλογεί κάτι που συνέβη τόσο στην Ξάνθη όσο και στον Πανσερραϊκό.

loading...

Previous articleΝότια Κορέα καλεί Πογιέτ
Next article«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Ντίας αλλά εισέπραξε “όχι”» (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here