Τι έχει κάνει στην προπονητική του καριέρα.

Το όνομα του Μαρίνου Σατσιά ακούγεται για τον πάγκο της Λαμίας, με τον Κύπριο προπονητή να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της θέσης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 46χρονος έχει δουλέψει σε αρκετούς διαφορετικούς συλλόγους, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη χώρα του.

Η αρχή έγινε το 2014/15 όταν ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στον ΑΠΟΕΛ, οπού προπόνησε την ομάδα σε δύο αγώνες ως υπηρεσιακός.

Ακολούθησε ένας χρόνος χωρίς να βρει κάποια δουλειά, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Εθνικού Λατσιών, τον Δεκέμβρη του 2016.

Η διετία 2017-2019 βρήκε τον Μαρίνο Σατσιά στην Ομόνοια Αραδίππου, οπού έμεινε επί δύο συναπτά έτη, πρωτού ακολουθήσει η πρώτη του δουλειά εκτός Κύπρου.

Συμπτωματικά, αυτή ήρθε το 2019, όταν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Φεβρουάριο προπόνησε τη Σπάρτη στη Superleague 2, για μόλις 4 αγώνες.

Το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν έφερε τον 46χρονο προπονητή στην Αναγέννηση Δερυνείας, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να λύνεται μετά από 2 μήνες αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αμέσως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία σε εθνική ομάδα, με τον Σατσιά να χρίζεται Ομοσπονδιακός, καθοδηγώντας την U16 ομάδα της Κύπρου για 10 μήνες.

Η αποχώρηση του ήρθε μαζί με τη δουλειά στον Ερμή Αραδίππου, στην αρχή της σεζόν 2020/21, καταγράφοντας 15 αγώνες ως πρώτος προπονητής του συλλόγου.

Περιορισμένοι ήταν και οι αγώνες που είχε στη Δόξα Κατωκοπιάς, οπού είχε 9 σε διάστημα τριών μηνών.

Ο Κύπριος προπονητής βρήκε την «Ιθάκη» του στην ΕΝ Παραλημνίου, την οποία ανέλαβε από το καλοκαίρι του 2021, έως και το τέλος του Ιανουαρίου του 2023.

Μόλις αποχώρησε, ανέλαβε την Καρμιώτισσα, για μόλις δύο παιχνίδια, ενώ πέρυσι ολοκλήρωσε μια «γεμάτη» σεζόν, προπονώντας τον Εθνικό Άχνας.

Πλέον, ο Μαρίνος Σατσιάς είναι έτοιμος για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του, αναλαμβάνοντας τη Λαμία, ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση της περασμένης ελληνικής Superleague.

loading...

Previous article«Προτάσεις από Ελλάδα και άλλες δύο χώρες για τον Καρλίτος»
Next article«Η Μπενφίκα προσφέρει 20 εκατομμύρια για τον Παυλίδη»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here