Δείτε παρακάτω τους πρωταγωνιστές της επανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Η Athens Kallithea κατάφερε να κερδίσει την πολυπόθητη άνοδο στην κορυφαία λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για να συμβεί αυτό υπήρξε βοήθεια από όλα τα μέλη της ομάδας.

Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς με τη μεγαλύτερη αγωνιστική συμφορά και στις γενικότερες παραμέτρους, που οδήγησαν την ομάδα της Αθήνας στον προβιβασμό.

Ο Βοσνιάδης που ξέρει από ανόδους

Όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στην Καλλιθέα ο προπονητής διαδραματίζει κομβικό ρόλο, ειδικά σε μια κατηγορία όπως η Superleague 2, οπού ο χρόνος παράμονης στον πάγκο μιας ομάδας είναι μάλλον μικρός.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους την κατηγορία, έχοντας κερδίσει 3 ανόδους στη Superleague, προπονώντας τους Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκη Βόλου και Κέρκυρα.

Η τέταρτη φορά ήρθε στην Καλλιθέα, με τον 63χρονο προπονητή δικαίως να «καρπώνεται» σημαντικό μερίδιο της εν λόγω επιτυχίας.

Ο… ασταμάτητος Λουκίνας

Η αθηναϊκή ομάδα το καλοκαίρι του 2022 προχώρησε στην απόκτηση του Γιάννη Λουκίνα από την Καλαμάτα, με τον Έλληνα κεντρικό επιθετικό να δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Superleague 2, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα μετράει 16 γκολ σε 28 συμμετοχές, την ώρα που έχει καταγεγραμμένες 5 ασίστ.

Οι επιδόσεις του στο Κύπελλο ήταν εξίσου εντυπωσιακές, καθώς στα 4 παιχνίδια της Καλλιθέας στον θεσμό, κατάφερε να σκοράρει ισάριθμες φορές, με τον αρχισκόρερ της Καλλιθέας να δείχνει τον δρόμο για την τελική άνοδο.

Τα… ελληνικά θεμέλια

Ο ελληνικός κορμός αποτελεί μεγάλη υπόθεση για κάθε ομάδα που τον διαθέτει, όμως σπανίως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια αξιομνημόνευτη πορεία.

Κάτι τέτοιο συνέβη στην Καλλιθέα, αφού πέρα από τον Λουκίνα, ο Κυνηγόπουλος με 14 γκολ και 3 ασίστ ήταν εκ των καλύτερων εξτρέμ της κατηγορίας, ενώ ο Βασιλόγιαννης έδωσε πολύτιμες επιθετικές λύσεις.

Αναφορικά με το μεσοανασταλτικό κομμάτι, ο Μουστακόπουλος απέδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί σε ομάδα με απαιτήσεις, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για αμυντικό μέσο.

Ρόλο έλαβε και ο Γιώργος Μανθάτης, με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί μια θετικότατη σεζόν στο δεξί αμυντικό άκρο της Καλλιθέας, ενώ ο Κωνσταντίνος Κότσαρης ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, με την Καλλιθάς να δείχνει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

loading...

Previous articleΟι 5+2 «Έλληνες» που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ
Next articleΑποχώρησε από τον ΟΦΗ ο Σλάβοβ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here