Ο Σλοβένος χαφ ήταν αναμφίβολα πέρσι ο MVP του ΠΑΟΚ στη πορεία του μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και στα προημιτελικά του Conference, αλλά φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 12 φορές με την ασπρόμαυρη φανέλα, όλες πριν τη διακοπή για το μουντιάλ.

Ο Κούρτιτς ήρθε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός για 2 χρόνια από τη Πάρμα, με τους Δικέφαλο να καλύπτει μόνο το μισθό του, που ήταν άνω του ενός εκατομμυρίου. Ο Σλοβένος δικαίωσε πέρσι τα χρήματα που δαπανήθηκαν και με το παραπάνω, καθώς σε 51 συμμετοχές σκόραρε 18 γκολ και ήταν καταλυτικός για τους Ασπρόμαυρους, οι οποίοι δε παίρνανε πολλά γκολ από τους επιθετικούς και όταν ο Σλοβένος δεν έβρισκε δίχτυα, ο ΠΑΟΚ δε σκόραρε εύκολα.

Παρά την εξαιρετική του σεζόν ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι προσπάθησε να τον πουλήσει, γιατί είδε προβλήματα στη συμπεριφορά του παίκτη, ο οποίος είχε έρθει σε αντιπαράθεση και με μερίδα του κόσμου και τρύπες στο παιχνίδι του και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την καλή φόρμα του και να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του, ενώ θα έπαιρνε και ένα ποσοστό από το πόσο της μεταγραφής, καθώς υπήρχε σχετική συμφωνία με τη Πάρμα.

Ο Σλοβένος έπαιζε πέρσι στο κέντρο με τον Αγκούστο και τον Τσιγγάρα, 2 παίκτες που τρέχανε και μαρκάρανε αρκετά, κάτι που έδινε την ελευθερία στον Κούρτιτς να ανεβαίνει αρκετά και να ψάχνει το γκολ. Φέτος που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να πουλήσει τον Τσιγγάρα και ο Λουτσέσκου ξεκίνησε στα πρώτα ματς της σεζόν με την τριάδα Ντάντας, Αγκούστο και Κούρτιτς υπήρχε ανισορροπία στο κέντρο και μεγάλο πρόβλημα στο transition, καθώς o Ντάντας είναι και αυτός ένας παίκτης που εστιάζει πιο πολύ στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι και υστερεί αρκετά σε ταχύτητα και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, κάτι το οποίο έχει βελτιώσει πλέον, αλλά πρέπει να προσπαθήσει κι άλλο έτσι ώστε να μην εξαρτάται από τον άλλο χαφ για να παίζει.

Ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν νικούσε, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να βάζει εύκολα γκολ και κινδύνευε αρκετά. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ και τον τραυματισμό του Κούρτιτς, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ξανά ενεργοποιήσει τον Στέφαν Σβάμπ, με τον Δικέφαλο να τρέχει από τότε ένα σερί 22 αήττητων αγώνων και συνεχίζει. Πλέον, ο βασικός χαφ είναι ο Ντάγκλας Αγκούστο, ο οποίος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είναι η σταθερά του ΠΑΟΚ στο κέντρο και ένας από τους καλύτερους του παίκτες και ο Ντάντας με τον Σβάμπ να εναλλάσονται στην άλλη θέση. Ακόμη, ο τραυματισμός του Σλοβένου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ελευθερωθεί μια θέση για τον Κωνσταντέλια.

Το συμβόλαιο του Κούρτιτς λήγει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί, με τον παίκτη να παραμένει τραυματίας, αν και ήταν μέσα στις κλήσεις της Σλοβενίας, χωρίς εν τέλει να αγωνιστεί. Το αν θα ξεπεράσει τον τραυματισμό ο Σλοβένος χαφ πριν το τέλος της σεζόν είναι άγνωστο, αλλά ακόμα και αν γίνει, δε θα είναι από τις πρώτες λύσεις του Λουτσέσκου. Αυτό που μένει από τη θητεία του Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ είναι ότι όσο καλή ήταν η πρώτη του χρονιά, άλλο τόσο κακή ήταν η δεύτερη και η συμπεριφορά του δεν τον βοήθησε καθόλου, καθώς εάν ήταν καλύτερη, ίσως να έπαιζε και την επόμενη σεζόν με τα ασπρόμαυρα.

loading...

Previous articleΣεμέδο : Παίρνει πρωτάθλημα με προπονητή που έφτασε… κοντά στην Ελλάδα
Next articleΠαναθηναϊκός: Παρακολουθεί τον Λημνιό, περιμένει Κολωνία και… CAS

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here