Εποχή… Ντιέγκο Αλόνσο στους Κυπελλούχους Ελλάδας που έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και μετά το πέρας της διορίας του Μαουρίτσιο Σάρι, είχαν ήδη έτοιμη λύση με τον Ουρουγουανό να είναι ο διάδοχος των Κόντη και Τερίμ.

O 49χρονος βρίσκεται στους πάγκους εδώ και 13 χρόνια, από το μακρινό 2011. Πρώτη του δουλειά ήταν η Μπέλα Βίσα (Ουρουγουάη) και εν συνεχεία είχε σύντομα περάσματα από τις Γκουαράνι (Παραγουάη) και Πενιαρόλ (Ουρουγουάη). Εκεί που έδειξε προπονητικό έργο ήταν στο Μεξικό με την Πατσούκα στην οποία έμεινε 3.5 χρόνια με 173 αγώνες στο ενεργητικό του.

Κατέκτησε δύο τρόπαια το Champions League CONCACAF το 2017 και νωρίτερα το πρωτάθλημα της σεζόν 2015/16. Έπειτα βρέθηκε για 1.5 χρόνο στην Μοντερέι και πάλι στο Μεξικό κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions League της CONCACAF. Η συνέχεια τον βρήκε και πάλι για περίπου 1.5 χρόνο σε ομάδα, μετακομίζοντας στις γειτονικές ΗΠΑ για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021.

Έπειτα από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και πέρυσι τον Φεβρουάριο κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ουρουγουάης για 12 παιχνίδια. Τελευταία του δουλειά στη Σεβίλλη, εκεί όπου βρέθηκε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκατσε όμως μόλις δύο μήνες από τον Οκτώβριο ως και τον Δεκέμβριο του 2023, μετρώντας μόλις 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες και έκτοτε ήταν χωρίς δουλειά.

Τώρα πλέον καλείται να αναλάβει μια μεγάλη πρόκληση, συμμαζεύοντας τον Παναθηναϊκό και ξαναβάζοντας την ομάδα για αρχή σε πορεία πρωταθλητισμού.

loading...

Previous articleΤέλος ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο Ντιέγκο Αλόνσο αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό!
Next articleΑτρόμητος: Παίρνει τον Κοσέλεφ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here