Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι κλήσεις τις εθνικής, γράψαμε για το γεγονός ότι ο Τάσος Δουβίκας δεν κλήθηκε, παρότι κάνει εξαιρετική σεζόν με την Ουτρέχτη. Μια εβδομάδα μετά και λίγες μέρες πριν τα πρώτα ματς της εθνικής μας, θα εξηγήσουμε γιατί ο Δουβίκας είναι ο μεγάλος αδικημένος της εθνικής.

Πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε, ότι όταν λέμε ότι ο Δουβίκας έπρεπε να κληθεί στην εθνική εννοούμε ότι έπρεπε να κληθεί στη θέση κάποιοι άλλου σέντερ φορ, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα ρόστερ 20 παικτών (πλην τερματοφυλάκων) δε γίνεται να υπάρχουν για παράδειγμα, 4 σέντερ φορ και 7 μέσοι ή 4 σέντερ φορ και 3 στόπερ.

Ο Τάσος Δουβίκας είναι μια από τις ανακαλύψεις του ισχυρού άνδρα του Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τον ανακάλυψε και τον πήρε από τον Αστέρα Τρίπολης, που δεν συνηθίζει να χάνει τα ταλέντα του για λίγα χρήματα, και μέσα σε λίγα χρόνια τον πούλησε στην Ουτρέχτη για 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, τότε η ομάδα που πρόσφερε το καλύτερο deal για τον Βόλο ήταν ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Μαγνησίας να επιθυμεί να τον πουλήσει εκεί, αλλά ο νεαρός φορ ήθελε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και η πρώην ομάδα του σεβάστηκε την επιθυμία του.

Η προσαρμογή του Δουβίκα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο ήταν καλή, καθώς στη πρώτη του σεζόν σε 35 συμμετοχές ο Έλληνας φορ σκόραρε 10 γκολ και με βάση τις εμφανίσεις του, κέρδισε τη πρώτη του κλήση στην εθνική μας ομάδα και δικαιώθηκε για την απόφαση του να φύγει στο εξωτερικό.

Φέτος, ο Δουβίκας δεν ξεκίνησε βασικός στην αρχή της σεζόν παίζοντας το πρώτο του 90λέπτο στο 6ο του ματς, άρχισε να κερδίζει έδαφος και πλέον είναι ο βασικός σέντερ φορ της Ουτρέχτη και πρώτος σκόρερ της Eredivisie μαζί με τον Xavi Simons της Αιτχόβεν. Σε 24 συμμετοχές ο Δουβίκας έχει 13 γκολ και 4 ασίστ και έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και κοστολογειτε αυτή τη στιγμή στα 6 εκατομμύρια ευρώ, 1 παραπάνω από τον Γιώργο Γιακουμάκη, 4.5 από τον Φώτη Ιωαννίδη και 6 λιγότερα από τον Βαγγέλη Παυλίδη ο οποίος κάνει φέτος απίστευτα πράγματα με τη φανέλα της Αλκμαάρ. Ο Δουβίκας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και η Ουτρέχτη τρίβει τα χέρια της, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ζητήσει 8ψήφιο πόσο για την παραχώρηση του.

Παράλληλα, ο Δουβίκας έχει εξελιχθεί πολύ από τότε που έφυγε από τον Βόλο και παρότι είναι ψηλός σέντερ φορ(1.86μ) έχει δουλέψει στην ευκινησία και στον χειρισμό της μπάλας, πράγματα που εάν βελτιώσει κι άλλο, μπορεί να γίνει ένας σέντερ φορ υψηλού επιπέδου. Όλοι περίμεναν πως ο Δουβίκας μαζί με τον Παυλίδη ήταν οι μόνοι σίγουροι για την γραμμή κρούσης της εθνικής και ότι η τελευταία θέση θα παιζόταν ανάμεσα στον Γιώργο Γιακουμάκη, που είχε μεγαλη αγωνιστική απραξία λόγω του κενού που έχει το MLS πριν την έναρξη του, του Νίκου Καρέλη, που έχει 12 γκολ φέτος και είναι 2ος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και του Φώτη Ιωαννίδη, που είναι η αποκάλυψη του φετινού Παναθηναϊκού και είναι ένας από τους κυρίου λόγους που οι Πράσινοι είναι ακόμα στη 1η θέση. Η έκπληξη όμως έγινε και ο Δουβίκας είναι ο μεγάλος αδικημένος γιατί με βάση την εικόνα που έχουμε και τα στατιστικά θα διεκδικούμε τη θέση βασικού μαζί με τον Βαγγέλη Παυλίδη, αλλά εν τέλει έμεινε στην Ολλανδία και μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των κλήσεων δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για τραυματισμό του παίκτη ή κάποιο πρόβλημα με την εθνική γενικότερα.

loading...

Previous articleΞεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού-Σταντάρ για Ζιγκερνάγκελ!
Next articleΣεμέδο: Η σταδιακή πτώση και η ανάγκη για «αναγέννηση» στην Πολωνία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here