Μετά από την ήττα πισωγύρισμα του Άρη στη Λαμία με 2-1, ο Τόλης Τερζής αποφάσισε να αφήσει εκτός εντεκάδας τον Χούλιαν Κουέστα και να δώσει την ευκαιρία στον Μάριο Σιαμπάνη ΄΄ωστε να δείξει τι μπορεί να καταφέρει μέσα στο γήπεδο. Ποια είναι όμως η έως τώρα εικόνα του Έλληνα τερματοφύλακα με βάση τα στατιστικά του;

Σίγουρα βάσει στατιστικών, ο Κούεστα υπερτερεί σε αρκετές κατηγορίες του Σιαμπάνη, ωστόσο τα 3 ματς που έχει αγωνιστεί ο 23χρονος δεν αποτελούν ισχυρό κριτήριο σύγκρισης με τα 32 ματς που έχει αγωνιστεί ο Ισπανός.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σιαμπάνης στα 3 ματς που έχει αγωνιστεί, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κρατήσει το ”clean sheet” αλλά και αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς πέρα από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τα άλλα δύο (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) ήταν αρκετά υψηλής δυσκολίας.

Και τώρα πάμε στα στατιστικά! Ο Έλληνας τερματοφύλακας, μετράει μέχρι στιγμής σε 12 σουτ 7 αποκρούσεις, 5 από αυτές να χαρακτηρίζονται υψηλής δυσκολίας, με τις 3 να τον αναγκάζουν να δείξει τα καλά αντανακλαστικά του.

Τα γκολ που έχει δεχτεί ωστόσο σε σχέση με τα expected conceded goals δείχνουν το πρόβλημα που υπάρχει. Συγκεκριμένα έχει δεχτεί 5 γκολ, ένα παραπάνω από όσα θα έπρεπε να δεχτεί, καθώς τα expected conceded goals που θα έπρεπε να δεχτεί βάσει ευκαιριών των αντιπάλων, ανέρχονται στα 4.08!

Το δυνατό του σημείο φαίνεται να είναι το παιχνίδι με τα πόδια και συγκεκριμένα στην ”πρώτη” πάσα, καθώς μετράει το απόλυτο 40/40 (!) στις κοντινές του πάσες, κάτι το οποίο δείχνει ότι είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη παιχνιδιού του Άρη.

Παρά το γεγονός ότι στις κοντινές πάσες μετράει το απόλυτο, υπάρχει αλλαγή σκηνικού στις μακρινές του μεταβιβάσεις, οπού στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, μέτρησε 4/8 και 5/10 πετυχημένες αντίστοιχα, δηλαδή ένα φτωχό 50%.

Σύμφωνα με το WyScout, στα 2 γκολ που δέχτηκε με τον ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια ευθύνη, όπως και στο γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από κεφαλία που έδωσε το προβάδισμα 2-0 στον Ολυμπιακό. Το γκολ στο οποίο φαίνεται ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, φαίνεται να είναι αυτό του Χουάνγκ στο 1-0 του Ολυμπιακού, ωστόσο ελαφρυντικό μπορεί να θεωρηθεί η χαμηλή ορατότητα που είχε ο Σιαμπάνης την ώρα του σουτ (αρκετά σώματα μπροστά του).

Σε γενικές γραμμές, ο Σιαμπάνης δεν έχει αποδείξει ακόμα το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, ωστόσο γι’αυτό υπάρχει εξήγηση, καθώς στον Άρη ποτέ δεν βρήκε αγωνστικό ρυθμό και συνεχόμενα παιχνίδια πέρα από τη σεζόν 2020/2021. Περισσότερα για τις επιδόσεις του, θα μπορέσουμε να πούμε αν συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια και βρει τον ρυθμό του μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Το πρόσιμο μέχρι στιγμής είναι αρνητικό, ωστόσο είναι στο χέρι του Έλληνα τερματοφύλακα να ανατρέψει την κατάσταση.

loading...

Previous articleΧουλτ: «Κάναμε προσφυγή επειδή στον Παναθηναϊκό δεν πλήρωναν»
Next articleΟ διεθνής Αλβανός, προϊόν του Ολυμπιακού, που ψάχνει να βρει τον εαυτό του στην Τσεχία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here