Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έκλεισε τη χρονιά όπως θα ήθελε, αλλά έκανε μια σημαντική κίνηση για το μέλλον ανανεώνοντας τη συνεργασία του, με έναν από τους πιο κομβικούς του παίκτες. Ο Ιωαννίδης έδειξε φέτος τι μπορεί να κάνει, αλλά μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω…

Ένας εξωτερικός παρατηρητής βλέποντας τα στατιστικά του Ιωαννίδη φέτος, θα πει, αυτός είναι ένας παίκτης που ο Παναθηναϊκός αξιώνει για αυτόν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ; Ο Ιωαννίδης σε 42 συμμετοχές φέτος σκόραρε 7 φορές και έδωσε 4 ασίστ, στατιστικά που δεν επιβεβαιώνουν τις απαιτήσεις του τριφυλλιού.

Μόνο που πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνει ο Ιωαννίδης. Μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο φορ που μπορεί να μοιράσει πολύ καλά τη μπάλα ( 84,2% συνολικά ευστοχία στις πάσες, 80% ευστοχία στη μεγάλη περιοχή).

Τρανό παράδειγμα το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, όπου ξεκίνησε ως δίδυμο φορ με τον Σπόραρ και έκανε 2 μαγικές πάσες στους Σπόραρ και Μπέρναρντ, οι οποίοι σπατάλησαν τις ευκαιρίες. Βέβαια σε εκείνο το ματς ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλα κενά στα χαφ και δεν άφησε θετικό πρόσημο στα μάτια του κόσμου, πάντως ο Ιωαννίδης μπόρεσε να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω στο ρόλο του.

Ακόμη, ο Ιωαννίδης έχει 25 μονομαχίες ΜΟ ανά αγώνα, με τα νούμερα του στα ντέρμπι να είναι πολύ υψηλά. Στα πλέι οφ είχε 27 με ΠΑΟΚ, 32 με ΑΕΚ, 22 με Ολυμπιακό και 24 με τον Άρη.

Στο τομέα του σκοράρισματος το πρόβλημα του Ιωαννίδη είναι ότι δεν επιχειρεί αρκετά σουτ, με το Έλληνα φορ να επιχειρεί μόλις 2 σουτ ανά αγώνα νούμερο χαμηλότερο από πολλούς φορ του πρωταθλήματος.

Για παράδειγμα ο Σέντρικ Μπακαμπού επιχειρεί 2,5 σουτ ανά 90′ με το 1 στα 2 να πηγαίνει στην εστία. Επίσης, ο Λιβάι Γκαρσία επιχειρεί ακόμα περισσότερα, 3,2 για την ακρίβεια, σουτ στην εστία ανά 90′ με το 1 στα 3 περίπου να καταλήγουν στην εστία.

Δεν προσπαθούμε να πούμε ότι ο Ιωαννίδης αν επιχειρεί πιο πολλά σουτ θα γίνει ξαφνικά, ένας δεινός σκόρερ, αλλά για τη θέση την οποία παίζει τα σουτ που κάνει είναι λίγα.

Ο Ιωαννίδης θυμίζει πάρα πολύ τον Τσούμπα Άκπομ. Έναν παίκτη πολύ αθλητικό, με καλό χειρισμό της μπάλας, ο οποίος δεν εκτελεί αρκετά για έναν φορ. Ο Άγγλος με το που άρχισε να παίζει λίγο πιο πίσω από έναν κανονικό φορ, έδειξε τι μπορεί να κάνει.

To Heatmap του Ιωαννίδη δείχνει έναν παίκτη ο οποίος προτιμάει να παίζει λίγο έξω από τη περιοχή, αλλά και τα ποσοστά στις πάσες του ότι είναι ένας άλλος παίκτης παγιδευμένος στη θέση του φορ.

Οσα παρουσιάσαμε δείχνουν ότι ο Ιωαννίδης έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά και να εκτοξεύσει και ο ίδιος την παραγωγικότητα του. Και όντας μόνο 23 χρονών, με πολλά χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του, αξίζει σίγουρα όσα ζητάει ο Παναθηναϊκός.

loading...

Previous articleΑποκλειστικό: «Έκανε όντως πρόταση στον Κράστεφ ο Άρης, στα τραπέζι το ενδεχόμενο του δανεισμού»
Next articleΜε νούμερα που δεν έχει κανένα χαφ του Άρη και το «πράσινο φως» της Σίτι!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here