Ο Έλληνας μέσος έχει δείξει τις προοπτικές του και στην Κρήτη ελπίζουν πως βρήκαν έναν ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει «σημαία» για την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Η παραγωγή Ελλήνων παικτών έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με τις ομάδες να μην επενδύουν συχνά πάνω σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, μέσω των ακαδημιών τους.

Στην Κρήτη και στον ΟΦΗ προσπαθούν να ενταχθούν σε μια διαφορετική φιλοσοφία, εντάσσοντας ταλαντούχους παίκτες στην πρώτη ομάδα, δίνοντας τους και τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους.

Ένα χαρακτηρισικό παράδειγμα είναι αυτό του Γιάννη Αποστολάκη, ο οποίος έχει λάβει σημαντικό ρόλο φέτος από τον Τραϊανό Δέλλα, καθώς έχει συμμετάσχει σε 5 από τα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος (συν τον αγώνα Κυπέλλου), με τις δύο φορές να έχουν έρθει στη βασική ενδεκάδα.

Ανασταλτικά καθήκοντα

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που επιθυμεί να διεκδικήσει μια θέση στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, έτσι και ο Αποστολάκης παρουσιάζει συνέπεια και ένταση στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μάλιστα είναι σημαντικό πως μπορεί να έχει ρόλο τόσο σε παιχνίδια που ο ΟΦΗ παίζει πίσω από την μπάλα, με τον ρόλο του αουτσάιντερ, όσο και όταν η ομάδα του προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα.

Παρακάτω βλέπετε τις 6 επεμβάσεις του απέναντι στον Άρη, σε διαφορετικά σημεία του γηπέδου, ανακόπτοντας με επιτυχία υποσχόμενες επιθέσεις.

Σε αγώνες όπως τον εντός έδρας με τον Παναιτωλικό ή αυτόν στη Βοιωτία κόντρα στον Λεβαδειακό, ο 20χρονος δεν διστάζει να μπει στις διεκδικούμενες μπάλες, κερδίζοντας μάλιστα 8/16 μονομαχίες σε αυτά τα παιχνίδια.

Κόντρα στον Λεβαδειακό
Κόντρα στον Παναιτωλικό

Προώθηση του παιχνιδιού

Είναι γνωστό πως η επιθετική δράση και οι σωστές αποφάσεις δύναται να ξεχωρίσουν έναν ποδοσφαιριστή και να τον ανεβάσουν επίπεδο στην καριέρα του.

Στην περίπτωση του Αποστολάκη, φαίνεται πως ο Έλληνας χαφ έχει την απαιτούμενη ελευθερία από το τεχνικό επιτελείο των Κρητικών, κάτι που διακρίνεται στις πάσες του, στις οποίες μετράει 43/54 πετυχημένες.

Οι πάσες του απέαντι στον Λεβαδειακό

Στο παραπάνω γράφημα βρίσκονται όλες οι πάσες του στο εκτός έδρας 1-1 με τον Λεβαδειακό. Αρκετές από αυτές είναι παράλληλες, όμως για την ηλικία του και τα δεδομένα της Ελλάδας, επιχειρεί με ικανοποιητική συχνότητα την ομαλή μετάβαση του παιχνιδιού στο τελευταίο τρίτο.

Μάλιστα, μετράει 10/15 προωθημένες μπαλιές, κάτι που δίνει ρυθμό στους συμπαίκτες του, δημιουργώντας πολλές φορές προϋποθέσεις.

Οι προωθημένες απέναντι στον Λεβαδειακό

Ο Γιάννης Αποστολάκης αποτελεί μια από τις ελπίδες για το μέλλον του ΟΦΗ και τα λεπτά που λαμβάνει φέτος, πιστοποιούν το γεγονός αυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας αποσκοπούν στην ανάδειξη ενός νέου ποδοσφαιριστή και τι καλύτερο από το να τα καταφέρουν με ένα παιδί της Κρήτης…


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here