Η ομάδα του TransferGeeks βαθμολογεί κάθε μεταγραφική κίνηση των πέντε μεγάλων ομάδων για τον μήνα Ιανουάριο.

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να τονιστεί ότι οι μεταγραφές περισσότερο βαθμολογούνται βάσει της λογικής τους και πολύ λιγότερο βάσει των όσων έχουμε δει, καθώς το δείγμα γραφής είναι πολύ μικρό.

Τιμοτέους Πούχατς – 8

Η κίνηση της απόκτησης του Πολωνού ταίριαξε… γάντι στον Παναθηναϊκό. Μετά την δεδομένη απουσία του Γκάνεα, ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν αναπληρωματικό αριστερό μπακ με χαρακτηριστικά παρόμοια με του Ρουμάνου και τον Χουάνκαρ.

Τελικά ο Γιοβάνοβιτς βρήκε έναν παίκτη που δε κόστισε (καθώς είναι δανεικός), έχει μεγάλο κίνητρο να πετύχει και έχει εμπειρία από δυνατά πρωταθλήματα. Τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται και ενδεχομένως ο Πούχατς να αξίζει να μείνει και μετά τον Μάιο.

Ίσως τον βαθμολογούσαμε με επτά, αλλά το μουσικό του ταλέντο μας επηρέασε να του δώσουμε έναν βαθμό περισσότερο!

Ρουπ – 6

Ο Γερμανός έχει χρόνια παρουσίας στη Γερμανία και για δύο χρόνια βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας την άνοδο με την Νόριτς, αλλά όχι την παραμονή της την επόμενη χρονιά.

Λίγο όμως το ότι δεν ήταν έτοιμος τη στιγμή που τον χρειάστηκε ο Άρης, λίγο ότι έλλειπε έξι μήνες και λίγο… ακόμη ότι η άλλη πρόταση που είχε ήταν από την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας και κυρίως ότι αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Μανού Γκαρθία του δίνει ένα «έξι».

Ροντινέι – 8,5

Ο Βραζιλιάνος εξελίχθηκε στην μάλλον καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου. Ο Ρόντινεϊ με τεράστια εμπειρία από το Λιμπερταδόρες και το υψηλότερο επίπεδο στη Λατινική Αμερική, ήρθε και βοήθησε άμεσα την ομάδα του δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός στο δεξί άκρο της άμυνας.

Τάισον 7,5

Ένας παίκτης που έχει διαπρέψει στην Ευρώπη στο πρόσφατο παρελθόν και ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που θέλει ο Λουτσέσκου. Δηλαδή να μπορέσει να περάσει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και να δυσκολέψει τις άμυνες του αντιπάλου.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος έπαιξε αρκετά παιχνίδια την προηγούμενη χρονιά και έδειξε την κλάση του από το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το τέρμα που σκόραρε.

Ραμόν 5

Μάλλον πρόκειται για τη χειρότερη μεταγραφή του Ιανουαρίου. Ένας παίκτης που πέρυσι άξιζε 5 εκατομμύρια και φέτος η αξία του υπο-τριπλασιάστηκε μετά από μία μέτρια χρονιά.

Αν βάλουμε μέσα τα δικαστικά προβλήματα που είχε, όπως και το ότι ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει σε άλλο αριστερό μπακ το περασμένο καλοκαίρι, η επιλογή του Ραμόν μάλλον δε φαίνεται εντυπωσιακή.

Λάζαρος – 6

Κάποτε η μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Άρη θα φάνταζε εντυπωσιακή. Τώρα με το δεδομένο ότι ο Άρης θέλει άμεσα αποτελέσματα η απόκτηση ενός παίκτη ο οποίος έχει να παίξει από τον Νοέμβριο ίσως δε μοιάζει σαν ιδανική επιλογή.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, πρόκειται για έναν παίκτη που πηγαίνει στον Άρη με πολύ λίγα λεφτά, οπότε σε τελική ανάλυση δε πρόκειται να ζημιώσει τον Άρη.

Μπιτίκι 7

Ο Κοσοβάρος εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς στην Τουρκία και έψαχνε τον τρόπο να κάνει το επόμενο βήμα. Οπότε ο Ολυμπιακός βρίσκει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να περνάει την μπάλα στους σέντερ φορ του και ταυτόχρονα έναν παίκτη σε θέση που χρειάζεται επειγόντως.

Πρόκειται για παίκτη που είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και είναι σε καλή ηλικία για να αποκτήσει και μεταπωλητική αξία.

loading...

Previous articlePOLL: Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Μπιλάλ;
Next articleΚοντά στην απόκτηση του Τζέισον Μεντίνα η Λαμία!

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here