Η ομάδα του TransferGeeks βαθμολογεί κάθε μεταγραφική κίνηση των πέντε μεγάλων ομάδων για τον μήνα Ιανουάριο.

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να τονιστεί ότι οι μεταγραφές περισσότερο βαθμολογούνται βάσει της λογικής τους και πολύ λιγότερο βάσει των όσων έχουμε δει, καθώς το δείγμα γραφής είναι πολύ μικρό.

ΠΑΟΛΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ – 8

Ο Πάολο Φερνάντες, εντάχθηκε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός πως η «Ένωση» τον είχε κάνει δικό της από το καλοκαίρι.

Ο Ισπανός επιθετικός μέσος είχε… ξεχωρίσει από την παρουσία του στην ομάδα του Βόλου με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το περσινό καλοκαίρι να «μάχονται» για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ο Φερνάντες είναι γνωστός στην ελληνική πραγματικότητα και θεωρείται μια εξαιρετική κίνηση για την ΑΕΚ, η οποία με την απόκτησή του, εμβάθυνε κι άλλο το ρόστερ της, έχοντας ποιοτικές λύσεις πλέον σε κάθε θέση ακόμη και από τον πάγκο, κάτι που χρειάζονται οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΑΡ ΚΑΜΑΡΑ – 6,5

Το… ξαναζεσταμένο φαγητό, δεν είναι μια επιλογή που πολλοί προτιμούν, με τον Άρη όμως να προχωρά σε αυτή βρίσκοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

Η φετινή πορεία του Άρη δεν έχει σχέση με αυτές των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα, βγαίνοντας εκτός στόχων από πολύ νωρίς με τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου να θέλει… έτοιμες λύσεις για την συνέχεια.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, παρότι βοήθησε πολύ τον Άρη κατά την παρουσία του με τα «κιτρινόμαυρα» πέρυσι, έμεινε αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης με αποτέλεσμα να του παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο να ενσωματωθεί και να είναι αυτός που θυμόντουσαν όλοι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΚΕΤΖΙΟΡΑ – 7

Ο διεθνής Πολωνός αμυντικός, ήρθε με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ, προσθέτοντας μια ακόμη λύση στην άμυνα.

Μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος ήρθε για να προσθέσει εμπειρία στην άμυνα του «Δικεφάλου».

Οι τραυματισμοί του νεαρού δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ, Λευτέρη Λύρατζη, οδήγησαν τους ανθρώπους των «ασπρόμαυρων» να προβούν στην αγορά ενός ακόμη δεξιού μπακ, ο οποίος μάλιστα έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας.

ΜΑΝΤΣΙΝΙ – 7,5

Μια μεταγραφική υπόθεση που ξεκίνησε λίγο μετά το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε, με τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό να φορά τα «πράσινα».

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε από τα ταμεία του κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό του τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη, ενώ ο Αργεντίνος θα εισπράττει γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ποσό μεγαλύτερο και από αυτό που προσέφεραν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Μαντσίνι.

Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο, αλλά οι «πράσινοι» στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην κορυφή και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών, ήθελαν έναν παίκτη έτοιμο και ικανό να ανταπεξέλθει σε αυτό, γνωρίζοντας μάλιστα και την ελληνική πραγματικότητα, όπως ο Μαντσίνι.

ΝΤΑΡΙΝΤΑ – 7,5

Ο Άρης έψαχνε… απεγνωσμένα μια λύση στο κέντρο, με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα να έρχεται και να βάζει σε μια σειρά την κατάσταση.

Ο εξαιρετικός Πίτερ Ετέμπο, δεν έφτανε για να βάλει σε μια… τάξη το κέντρο των «κιτρινόμαυρων» και ο Τσέχος χάφ ήρθε να δημιουργήσει ένα καλό δίδυμο με τον Νιγηριανό.

Ο Νταρίντα ήρθε ως ελεύθερος στον Άρη με εμπειρία από το γερμανικό πρωτάθλημα και όπως έχει δείξει στα όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί, έχει την όρεξη αλλά και τη θέληση να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους».

ΚΑΝΟΣ – 7,5

Ο Ισπανός επιθετικός μέσος, ήρθε να προστεθεί και αυτός στη δεξαμενή των επιθετικών μέσων του Ολυμπιακού.

Ο Κανός, ένας ποδοσφαιριστής έμπειρος από το πρωτάθλημα της Αγγλίας, αποκτήθηκε ως δανεικός από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όμως έχουν ήδη πολλούς ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση και αυτός είναι και ο λόγος της “χαμηλής” βαθμολογίας στον Ισπανό.

Παράλληλα, ο Κανός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν και ενώ ο Ολυμπιακός έχει ήδη πολλούς ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση, ίσως δεν προλάβει να αξιολογήσει σωστά το ενδεχόμενο της συνέχειας της συνεργασίας των δύο πλευρών και για την επόμενη σεζόν.

ΚΛΑΙΝΧΑΙΣΛΕΡ – 8

Ο Παναθηναϊκός, απέκτησε έναν εκ των κορυφαίων του κροατικού πρωταθλήματος δίνοντας ελάχιστα λεφτά και αυτό από μόνο του κάνει τη μεταγραφή ακόμα καλύτερη.

Ένα από τα βασικά γρανάζια της Όσιγιεκ, η οποία είχε δεχθεί και εξαπλάσια πρόταση για αυτόν το περασμένο καλοκαίρι, απέκτησαν οι «πράσινοι».

Ο Κλαϊνχάισλερ, είχε «κλέψει» τα βλέμματα πολλών ομάδων στην Κροατία και ήταν μάλιστα και ένας από τους καλύτερος αμυντικά εξτρέμ του πρωταθλήματος.

Η μεταγραφή για την εμπειρία, αλλά και τα χρήματα, θεωρείται μια από τις καλύτερες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Θυμηθείτε την ανάλυση των Transfer Geeks για τον Κλαϊνχάισλερ.

loading...

Previous articleΆρης: Ο… αγαπημένος του Παλικούτσα που αγωνίζεται σε άλλη Ελληνική ομάδα
Next article«Τσέκαρε» τον Λιβάι Γκαρσία (και) η Ντόρτμουντ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here