Μετά τη φυγή του Βασίλη Μαντζή ο Αστέρας Τρίπολης έχει μείνει μόνο με τον Μάρτιν Άνταμ στη θέση του φορ και οι Αρκάδες έχουν φέρει στην Ελλάδα τον Γιάροσλαβ Νιέζγκοντα ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες στην Τρίπολη. Ο 29χρονος επιθετικός περνάει από το… μικροσκόπιο του Κλοντ Μακελελέ και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα αν θα αποκτηθεί τελικά.

Ο Νιέζγκοντα ξεκίνησε από τα τοπικά της Πολωνίας και τον Ιανουάριο του 2016 τον αγόρασε η Λέγκια Βαρσοβίας. Εκεί παρέμεινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, εκτός ενός έτους που πέρασε ως δανεικός στην Ρουχ Χορζόφ. Από την Βαρσοβία ο Νιέζγκοντα αποχώρησε με 60 παιχνίδια, 29 γκολ και 6 ασίστ.

Την επόμενη τετραετία πήρε μεταγραφή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και το Πόρτλαντ για το MLS όπου παρέμεινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024. Με 94 συμμετοχές, 23 γκολ και 8 ασίστ αποχώρησε από εκεί και έκτοτε παραμένει ελεύθερος.

Ακόμη ο Νιέζγκοντα έχει υπάρξει και διεθνής με την Κ21 της Πολωνίας με 5 συμμετοχές και 1 γκολ. Τέλος η αξία του τη δεδομένη στιγμή στο transfermarkt είναι στα 1.7εκατ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here